Több híroldal is arról számolt be, hogy a hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte egy riói buliba menet került veszélybe. A riói játékok szóvivője megerősítette, hogy tudnak valamiről, de több információra van szükségük. Közben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és Lochte is tagadta, hogy fegyvert fogtak volna az úszóra.

A szombati úszóprogram után Ryan Lochte és három válogatott társa elindult az éjszakába Rióban, miután elfogadták a brazil Thiago Pereira meghívását egy buliba. A parti nem sikerült túl jól, úgy tudni, a Rióban váltóban aranyérmes úszóra egy benzinkúton fegyvert fogtak, és kirabolták. Édesanyja a USA Today-nek elmondta, fia azonnal felhívta őt, és elmondása szerint nagy veszélyben volt.

"Taxival mentek a buliba, de a sofőr megállt tankolni, ahol

Ryanék összeszólalkoztak egy felfegyverkezett bandával.Azon kívül, hogy elvették a fiam pénztárcáját, nem esett bántódása" - így Ileana Lochte.

Forrás: AFP/Martin Bureau

Mario Andrada, az olimpia szóvivője megerősítette, miszerint tudnak a balhéról, de további információkra és beszámolókra vár a biztonsági szolgálattól és az Amerikai Olimpiai Bizottságtól (USOC).

A hír felszántotta a nemzetközi sportsajtót, csakhogy a NOB később Lochten keresztül cáfolta a hírt. Mark Adams, a NOB szóvivője tolmácsolta Lochte szavait, és elmondta, "egyetlen árva szó sem igaz a történetből."

Később Lochte személyi edzője, David Marsh is elmondta, hogy a hír nem igaz.