A siófoki strandra riasztották a vízirendőröket, ugyanis egy ittas férfi a Balatonba úszott, önveszélyes állapotban. A rendőrök a férfi után eredtek, de arra ők sem számítottak, hogy alaposan megizzasztja őket ez a mentés.

Hamar kiérkeztek a siófoki strandra a bejelentés után a vízirendőrök, és a 30 éves ittas férfi után indultak csónakkal, aki részegen úszott be a Balatonba. Hamar utol is érték az illetőt, aki azonban nem igazán akart megmenekülni.

Forrás: Police.hu

Az adatait nem volt hajlandó megmondani, összefüggéstelenül beszélt, a hajóba pedig végképp nem akart beszállni. A bedobott mentőgyűrűbe ugyan belekapaszkodott, de amint a hajó közelített hozzá kiabálni kezdett, hogy fél, elengedte mentőgyűrűt és ismét elkezdett beúszni a Balatonba. Ezt követően a rendőrök kötéllel próbálták a partra vontatni, azonban azt is folyton elengedte és továbbra sem volt együttműködő. Rövid időn belül a helyszínre érkezett még egy szolgálati kishajó, amelyen a férfi egyik családtagja is ült, így sikerült hosszú rábeszélés után meggyőzni az ittas illetőt arról, hogy másszon be a hajóba - írja a Police.hu.