Nem utazhatott el Rióból Gunnar Bentz és Jack Conger amerikai úszó, ugyanis ők voltak azok - valamint még egy harmadik csapattársuk, Jimmy Feigen -, akiket Ryan Lochte-val együtt fegyverrel kiraboltak vasárnap hajnalban.

Nem szállhatott fel a repülőre Gunnar Bentz és Jack Conger! A két amerikai úszót még kihallgatják a vasárnap történt rablásról, amiről Ryan Lochte számolt be a lapoknak. Az olimpikon elmondása szerint fegyverrel támadták meg őt és három csapattársát egy taxiban, miközben egy buliról tartottak az olimpiai faluba.

Gunnar Bentz és Jack CongerForrás: AFP/Tasso Marcelo

Szerda délután a brazil bíróság arról adott tájékoztatást, hogy elrendelték a 4 amerikai úszó útlevelének bevonását addig, amíg nem tesznek vallomást az esetről. Rendőrségi forrásokból származó információk szerint ugyanakkor Lochte már elhagyta Riót, Jimmy Feigen - a rablás negyedik áldozata - pedig elvileg még az olimpia helyszínén van. Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságának közlése szerint szerdán rendőrök érkeztek az Olimpiai Faluba, hogy összegyűjtsék a sportolók útlevelét, de azt az információt kapták, hogy az úszócsapat kiköltözött a szálláshelyéről, és biztonsági okokból nem adtak tájékoztatást a hollétükről - írja az Origo.