Somló Tamás családjának tudta nélkül, egy LGT-koncertet harangoztak be Hajdúböszörményben, ezek után nem csoda, hogy az énekes volt párja, és a zenekar tagjai ki­akadtak.

"LGT-szuperkoncert? Hm, bátor állítás. Azt gondolom, hogy az LGT-n kívül senkinek sincs joga LGT-szuperkoncertet hirdetni, a család tudta nélkül Somló Ta­más-em­lékkoncertet szervezni, vagy akármilyen minőségben a nevet használni plakátokon, koncerten, akármilyen haszonszerzés céljából. Szerencsére ezt nem csak én, hanem a jog is így látja. Sajnálom, hogy minket senki sem kérdez meg" - közölte Somló Tamás özvegye, Gyöngyvér, miután a napvilágot látott az a hír, hogy Hajdúböszörményben fellép a legendás együttes,

az elhunyt énekest pedig Éliás Jr pótolja. 

Somló Tamás unplugged koncerten szórakoztatja közönségét május 12-én a Művészetek Palotája Fesztivál SzínházábanForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Éliás a közösségi oldalán egy mosolygós jellel díszítve meg is osztotta a beharangozót, ám miután Gyöngyvér az elsők között emelt szót az esemény ellen, Éliás Jr oldaláról egy idő után el is tűnt a bejegyzés - számolt be a Bors.

Forrás: MTI/Marjai János

A lap megkereste Éliás Jr-t, aki nyilatkozott az ügyben.

"Felhívott Varga Antal az Ab­rakakzabra zenekar vezetője, hogy lenne-e kedvem helyettesíteni Somló Tamást, aki ekkor már sajnos nem tudott részt venni a produkcióban, a Zenevonat Szuperkoncert az LGT sztárjaival, közreműködik Solti János, Karácsony János, Éliás Jr, Heincz Gábor Biga, valamint az Abrakazabra zenekar produkcióban augusztus 27-én Marosvásárhelyen. Múlt vasárnap ismét felhívott Varga Antal, hogy egy héttel korábban is kell jönnöm helyettesíteni. Rövid időm volt felkészülni, de természetesen erre a felkérésre is szívesen mondtam igent. Bár valóban Somló Ta­mást helyettesítettem a koncerten, természetesen nem az LGT zenekar fellépése volt, hanem a Zenevonat Szuperkoncert, amiben több, az eredeti LGT-hez nem köthető zenész is részt vett" - nyilatkozta Éliás Jr.

Somló Tamás unokatestvére: "Tamás tudta, hogy mennyire beteg"
A népszerű zenész és a világhírű táncos, Keveházi Gábor első unokatestvérek voltak. Bár Gábor egy munka miatt nem vehetett részt a sztár temetésén, ő is megemlékezett róla. A teljes cikket itt elolvashatod!