Dr. Zacher Gábor szerint felesleges azon gondolkodni, mit jelent a boldogság, hiszen az abszolút egyén függő: az ember vagy jól érzi magát és boldog, vagy nem. A neves toxikológus önmagát viszont boldog embernek tartja, boldogságának három összetevőjét pedig el is árulta.

Dr. Zacher Gábor elárulta, hogy mi a boldogságának titka. Ő ugyanis jelenleg egy nagyon kiegyensúlyozott embernek tartja magát. "Mi az én boldogságom? A fiam, a párom, és a munkám. Ez a három kell nekem. Tényleg megvan mind a három, úgyhogy azt kell, hogy mondjam, boldog vagyok és jól érzem magam az életben"- mesélte Dr. Zacher Gábor.

Fotó: Polyák Attila

Munkája során viszont rengeteg olyan emberrel találkozik, akik mesterséges szerekkel próbálják előidézni ezt az érzést. Szerinte ezeknek az embereknek valami fontos dolog hiányzik az életéből, amit egyelőre még nem találtak meg. Példaként mindig saját magát említi: „Mindig a saját példámat szoktam mondani: 56 évesen alkoholon kívül még soha semmilyen tudatmódosító szert nem használtam és teljesen jól érzem magam, tehát nem kell. A pótszerek időnként félreránthatják az embert és ez elég veszélyes történet is tud lenni egyébként. Meg kell keresni azt, hogy mikor érzed jól magad, mi az amiben ki tudsz teljesedni, mi az amihez van tehetséged, mi az, amit szeretsz és hogyha ezek összejönnek, azt gondolom, akkor működőképesen tudja az ember leélni az életét és tulajdonképpen, amikor el kell menni, akkor – hülyén hangzik – boldogan fog tudni meghalni" - árulta el a receptet a doktorúr.