WakeXplorers: Boardozás, extrém körülmények, őzpörkölt és kakaós csiga

Forrás: redlemon -
Joe Battleday adrenalin WakeXplorers Szóláth Szebasztián
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Adrenalinnal teli napokon vannak túl a WakeXplorers boardosai. A magyar bajnok, Szóláth Szebasztián és a 16 éves brit tehetség, Joe Battleday a múlt héten bejárták hazánk legszebb tájait; szalmán és füvön csúszva wakeboardoztak a pusztában, sekély vizű duzzasztógátak betonkorlátján slide-oltak és százéves ciprusok között siklottak. Majd pedig exkluzív interjút adtak a Life.hu-nak.

A hagyományosnak nem nevezhető helyszíneken a két profi sportoló a kreativitását használva építette fel az ugratókat. A túra múlt hétfőn indult az első állomáson, Tiszapüspökin: a pusztaságban a srácok két különleges, hungarikum tematikájú pályát készítettek. A hét második felében Szebasztián és Joe Szarvason folytatták a túrát, ahol a Körös holtágának egyik keskeny szakaszán szálltak vízre százéves mocsári ciprusok között. A festői helyszín után a csapat átcuccolt egy másik partszakaszra, ahol egy gyaloghídról húzták a fiúkat. A WakeXplorers az extrém túráját Szentgotthárdon zárta, ahol a helyi duzzasztógát volt a célállomás. Ezekről kérdeztem őket.

Forrás: redlemon

Az átlagos fiatalok nyáron fesztiváloznak, a Balatonon csapatják a barátokkal, ti viszont nyaralás helyett gémeskutat építettetek, gödröt ástatok, hogy átugrathassatok rajtuk. Miért?
Szóláth Sebasztián: "Igen, a Balcsi se rossz, de nyáron állandó mozgásban vagyunk, többek között európai helyszíneken versenyzünk, utazunk, vagy éppen forgatunk. A tél nagy részét Amerikában, vagy Ázsiában töltjük, hogy a legjobb körülmények között tudjuk űzni ezt a nagyszerű közösségi, lifestyle sportot. A Red Bull WakeXplorers videó projekt a saját elképzeléseink alapján lett felépítve és megszervezve a támogatóink által, így a legszebb, legkülönlegesebb hazai helyszíneken wakeboardozhattunk és feszegethettük saját határainkat."

Ilyennek képzeltétek el a pályákat, és magát a siklást? Minden olyan lett, mint amilyet megálmodtatok?
Szóláth Sebasztián: "A pályákat nemcsak kitaláltuk és megterveztük, de ugye mi is építettük meg. Különleges érzés volt elsőnek kipróbálni őket, kicsit olyan, mint amikor egy vadonatúj autóba ülsz be."

Forrás: redlemon

Ezt követően mi lesz a következő extrém kihívás? Hol láthatunk titeket legközelebb boardozni?

Szóláth Sebasztián: "Most szombaton Koppenhágában, a Red Bull Cope'n'Waken elnevezésű meghívásos versenyen veszek részt. A hónap hátralévő részében pedig Amerikában leszek, és ott edzek, illetve készülök fel a Fülöp-szigeteki világbajnokságra, amit október 29-31 között rendeznek meg."

Joe, te korábban jártál már Magyarországon? Hogy tetszettek a tájak, a helyszínek, ahová elmentetek? Visszatérsz még hozzánk?
Joe Battleday: "Most először jártam Magyarországon és imádtam, csodálatos ország, nagyon jófej emberekkel! Különösen izgalmas az itteni konyha, a WakeXplorers alatt

Remélem hamarosan visszatérhetek és megnézhetem az ország többi részét is.

Forrás: redlemon

Mi volt a legkülönlegesebb hely, ahová a wakeboardozás által eljutottatok a világban?

Joe Battleday: "A Fülöp-szigeteki CWC wakeboardpark az egyik kedvenc helyszínem. Nagyon jó a pálya ráadásul akárhányszor ott járok, mindig találkozom barátokkal."

Szóláth Sebasztián: "Szerencsésnek mondhatom magamat, mert a sportnak köszönhetően rengeteg helyen jártam, csodaszép környezetben, mesés szépségű partszakaszokon boardoztam. Talán nem is tudok kiemelni személyes kedvencet, mert mindegyik az. Ha valaki szereti a pörgést maga körül, akkor élvezi a sok utazást. Valakinek ez szokatlan és élhetetlen, mert nincs benne állandóság, de én pörgős típus vagyok..."

Mit csinál egy wakeboard-bajnok, amikor épp nem slide-ol, amikor nem a deszkán áll, és nem egy winch húzza?
Joe Battleday: "A wakeboard kitölti az időm nagy részét, de a szárazföldi sportokat is szeretem, focizni vagy gördeszkázni szoktam, ha nem a vízen vagyok. Emellett természetesen igyekszem a lehető legtöbb időt a barátaimmal tölteni."

Szóláth Sebasztián: "A szabadidőmben igyekszem minél több időt a barátaimmal lenni, és két utazás között feltöltődni."

Forrás: redlemon

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.