Elhunyt a Tíz kicsi indián sztárja, Wyatt Earp

Forrás: Kobal / The Picture Desk -
sorozatsztár film Wyatt Earp színész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hugh O'Brian amerikai film- és tévés színész hétfőn távozott, békésen. A The Life and Legend of Wyatt Earp című ötvenes-hatvanas évekbeli sorozat sztárja 91 éves volt.

Alakításával O'Brian nemcsak Emmy-jelölést érdemelt, de a kor férfi szexszimbólumának is számított. A színész később olyan nagyjátékfilmekben szerepelt, mint a Repülj velem!, a Szemben az árral vagy a Tíz kicsi indián. De a tévének sem fordított hátat: játszott a The Alfred Hitchcock Hour-ben, a Charlie angyalai-ban, a Fantasy Island-ben, a Szerelemhajó-ban és a Gyilkos sorok-ban is.

Forrás: Kobal / The Picture Desk

Érdekesség, hogy O'Briannek volt egy kisebb szerepe John Wayne utolsó filmjében, A mesterlövész-ben is,

és ezzel ő lett az, akit a legendás westernszínész pályája során utoljára lőtt le. Mivel O'Brian jó barátja volt Wayne-nek, nagy megtiszteltetésként élte meg a dolgot. A színész természetesen nem csak westernben tevékenykedett: idősebb korában szerepelt például az Ikrek című népszerű vígjátékban. Hugh O'Briant felesége, Virginia Barber gyászolja, akivel 2006, azaz 81 éves kora óta élt házasságban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.