George Clooney felesége, Amal segíti azt a fiatal nőt, kinek családját 2014-ben lemészárolta egy iszlám terrorista szervezet, őt pedig eladták szexrabszolgának.

Nadja Murad családját 2014-ben mészárolta le az iszlám terrorszervezet, őt pedig eladták szexrabszolgának.

A fiatal nő egy irakban élő nem muzulmán nemzetség tagja, falujukat két éve támadták meg a terroristák.

Nadia MuradForrás: AFP

Hat fivérét meggyilkolták 300 másik falubélivel együtt. A nő szerint őt és két nővérét valamint több unokanővérét elhurcolták, ahol szexuálisan bántalmazták őket.

Nadja úgy tudta túlélni a brutális nemi erőszakot, hogy fejben képes volt elhatárolódni attól, mit művelnek a testével. Két hónap kemény megpróbáltatás után sikerült megszöknie és végül egy németoszági menekülttáborban kötött ki. Szerencsés módon mindkét lánytestvére megmenekült, jelenleg ők is Németországban tartózkodnak.

Amal Clooney és Nadia Murad Winifried Kretschmann oldalánForrás: AFP

A bántalmazott nő azóta az ENSZ nagykövete lett és Amal Clooney oldalán küzd azért, hogy a világ értesüljön az Iszlám Állam tetteiről és a bűnösök bíróság előtt feleljenek bűneikért. A fiatal nő és Clooney felesége Stuttgartban találkoztak, ahol tartományi vezető társaságában kinevezték az iraki nőt az ENSZ jószolgálati nagykövetének az emberkereskedők elleni küzdelemben. Nadiat már Nobel-békedíjra is jelölték.-írta a Daily Mail.