25 éve találták meg a jégbe fagyott embert- azóta tart az átok

kutatás múmia Ötzi Alpok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
25 évvel ezelőtt ezen a napon találták meg Ötzit, a világ legrégibb, épségben megmaradt emberi múmiáját.

199. szeptember 19-én Helmut Simon, nürnbergi nyugdíjas hegymászó, az Alpokban Ötz-völgyében (Olaszország és Ausztria határán) egy mumifikálódott testre bukkant - írja a Daily Mail.
A holttest megtalálása után a túrázók értesítették a rendőrséget, akik azonnal elindították a vizsgálatot. A munifikálódott testet egy fa koporsóban egy közeli rendőrőrsre szállították. Az egyenruhások akkor döbbentek meg, mikor kiderült, hogy akinek a halála ügyében nyomoznak, már

időszámításunk előtt 3,350-3,100 évvel ezelőtt meghalt.

Forrás: © EURAC/Marion Lafogler]

Később az Ötzi nevet a megtalálásának helyszínéről, Ötz-völgyéről kapta. Kiderült, hogy a Stonehenge és az Első-Egyiptomi piramisok épülése előtt halt meg.
A 25 éve megtalált férfi teste a mai napig lenyűgözi a tudósokat, akik mindig többet szeretnének tudni az 5300 éves testről.

Forrás: © EURAC/Marion Lafogler


Hétfőn, nagy múmiakongresszus kezdődik Olaszországban, Bolzanoban, ahol Ötzi halálának körülményeiről és gyomrának tartalmáról, "utolsó vacsorájáról" is konzultálnak a kutatók.
Sokak szerint kiszabadították a havasi ember múmiájának átkát, amikor kiemelték sírjából, ezért Ötzi bosszút áll azokon, akik a nyugalmát bolygatják. A feltáró csapat és megtalálója is különös körülmények között haltak meg.

Három férfi meztelenre vetkőztetett és megerőszakolt egy lányt Párizsbanhttp://www.life.hu/news/20160918-harom-algeriai-ferfi-meztelenre-vetkoztetett-es-megeroszakolt-egy-lanyt-parizsban.htmlMeztelenre vetkőztetett és brutálisan megerőszakolt egy francia lányt három algériai férfi Párizsban, az Eiffel-toronynál. A három férfi kijelölt szálláshelye Németországban volt, éppen a menedékkérelmük elfogadására várnak hivatalosan, de átszöktek Franciaországba. NewsOrigo"Aki sortot visel, haljon meg!" Fejbe rúgtak egy nőt, mert rövidnadrág volt rajtahttp://www.life.hu/news/20160918-fejbe-rugtak-egy-not-mert-rovidnadrag-volt-rajta-egy-isztambuli-buszon.htmlEgy isztambuli buszon rúgta állba a rövidnadrágos nőt a felbőszült férfi. Azt kiabálta előtte, hogy "aki sortot visel, haljon meg!" News--Tragédia! Két gyermek holttestére bukkantak Zala megyébenhttp://www.life.hu/news/20160918-eltunt-es-meghalt-ket-gyermek-mikekaracsonyfan-a-rendorseg-vizsgalja-a-korulmenyeket.htmlMeghalt két gyermek Mikekarácsonyfán, a rendőrség vizsgálja az eset körülményeit. NewsThinkstockÁllítják: Pilótahiba okozhatta a tragikus gödöllői légi balesetethttp://www.life.hu/news/20160918-pilotahiba-okozhatta-a-tragikus-godolloi-legi-balesetet-negyen-vesztettek-eletuket.htmlPilótahiba okozhatta a négy ember halálával járó gödöllői repülőgép-balesetet, állítja az Origónak nyilatkozó igazságügyi szakértő. A tragédia idején zárt légtéreben, ejtőernyős célba ugró bajnokságot tartottak a gödöllői reptéren - kérdés, hogy a versenyzőket szállító pilóta hogyan ütközhetett össze egy Cessnával a bajnokság területén. NewsNem tévedhetsz el! - zenészek fogtak össze az eltűnt gyerekekérthttp://www.life.hu/news/20160915-nem-tevedhetsz-el-zeneszek-fogtak-ossze-az-eltunt-gyerekekert.htmlPéldátlan összefogásban született meg a "Nem tévedhetsz el!" című dal, amelyben a résztvevők a gyermekeltűnések problémájára, és az Eltűnt Gyerekekért Alapítvány tevékenységére szeretnék felhívni a figyelmet.NewsOrigoHivatalosan is véget ér a nyár: lehűlés jön http://www.life.hu/news/20160916-sok-esovel-koszont-be-az-osz-hetvegei-idojaras-eso.htmlNyaralók, figyelem! Rossz hírrel kell szolgálnunk: kánikulai hőség helyett sajnos szélre és csapadékra számíthatunk a hétvégén. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.