New York-i robbantás: Két éve szóltam, hogy a fiam terrorista

terrorista FBI robbantás New York
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A New York-i robbantás afgán származású gyanúsítottjának édesapja úgy sejtette, hogy Ahmad a szélsőségesek felé fordult, de szavai süket fülekre találtak.

A New York-ban szombat este elkövetett robbantás gyanúsítottjának édesapja korábban már szólt a hatóságoknak, hogy fia a szélsőséges vallási tanok felé fordult. A szövetségiek azonban nem beszéltek az akkor börtönben ülő fiatallal - írja a New York Times.

Mohammad Rahami a lapnak azt nyilatkozta, hogy

két éve közölte a rendőrséggel, hogy fia egy terrorista.

Azután, hogy Ahmad összeverekedett az édesapa másik fiával, akit késsel megszúrt.

Forrás: Origo

Az FBI már két évvel ezelőtt tudomást szerzett Ahmad Khan Rahamiról, a New Yorkban és New Jerseyben elkövetett robbantások feltételezett elkövetőjéről. A Szövetségi Nyomozó Iroda a cikk hatására közleményt adott ki, amelyben megerősítette, hogy

2014-ben valóban átvilágították a gyanúsítottat.

Akkor nem találtak arra bizonyítékot, hogy Rahaminak köze lett volna a terrorizmushoz.

Forrás: MTI/EPA/Jason Szenes

Amikor Rahamit elfogták a rendőrök, egy jegyzetfüzetet is találtak nála, a benne lévő feljegyzések pedig egyértelművé tették, hogy szélsőséges nézetei motiválták a terrorcselekmények elkövetésére. Jegyzeteiben többek között korábbi terroristák cselekedeteit dicsőítette és Allahhoz is fohászkodott, hogy tervét sikerrel végrehajthassa.

Szombat este Manhattan előkelő Chelsea negyedében pokolgép robbant, 29 ember sebesült meg. A hatóságok látókörébe került Rahaminak feltehetően köze volt a korábban a New Jersey állambeli Seaside Parkban történt robbanáshoz is.

Brutálisan összevertek egy fiatal fiúthttp://www.life.hu/news/20160921-butalisan-osszevertek-egy-fiatal-fiut-a-tamadok-bortont-kaptak-tettukert.htmlA 19 éves fiatalt egy átbulizott este után verték össze. A támadók brutális tettét egy kamera is rögzítette. NewsThinkstockCseh Lászlót súlyos vád érte: tényleg doppingolt? http://www.life.hu/news/20160921-cseh-laszlo-doppingolt-tobb-hir-is-felmerult-az-uszoval-kapcsolatban.htmlA kétszeres világbajnok, négyszeres olimpiai ezüstérmes Cseh László úszót is megnevezte a Fancy Bear nevű orosz hekkercsoport mint olyan sportolót, aki tiltott listás szert szedett. Ez ugyanakkor nem számít doppingolásnak, mert a magyar versenyző asztmájára kapott legálisan formoterolt. News--Felgyújtotta magát egy színésznő, az állapota válságos http://www.life.hu/news/20160920-benzint-ontott-a-ruhajara-es-meggyujtotta-magat-egy-szineszno-korhazban-kezelik.htmlFelgyújtotta magát hétfőn egy nő a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal előtt - jelentette az Agerpres hírügynökség. News--Születése pillanatában ölte meg gyermekét a tatabányai nőhttp://www.life.hu/news/20160920-brutalisan-meggyilkolta-sajat-gyermeket-ildiko-most-birosag-elott-felel-tetteert.htmlÖt gyereket nevelt, a hatodikat már akkor megölte, mikor még összekötötte őket a köldökzsinór! News--Olyan szelfit lőtt a fiatal lány, amin az egész internet röhög (18+)http://www.life.hu/news/20160919-olyan-szelfit-lott-a-fiatal-lany-amin-az-egesz-internet-rohog-dildo-tukrozodik-a-szemuvegen.htmlA szóban forgó fotó az Imgur képmegosztó oldalon kering, és emberek milliói derülnek rajta. Holott első ránézésre ez csak egy egyszerű szelfi. NewsOrigoEsküvője előtt 1 nappal hunyt el a rákos bloggerlányhttp://www.life.hu/news/20160919-eskuvoje-elott-1-nappal-hunyt-el-a-rakos-bloggerlany-anna-swabey.htmlAnna Swabey nagyon fiatalon hunyt el rákban. Mindig azt tanította szeretteinek, hogy a jelenben kell élni ahhoz, hogy élvezni tudják az életet. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.