Terrorelhárító Központ terrorelhárítás riói olimpia Rio de Janeiro RioLife2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pénteken elkezdődnek az olimpiai játékok Rio de Janeiróban. A sportolók és a közönség biztonsága érdekében pedig megnyílt a terrorelhárítási központ!

A riói olimpiát rengeteg botrány övezte, pedig még el sem indult. Sok sportoló visszamondta a részvételt, és voltak olyan sztárok, akik szintén nem akartak nézőként sem kilátogatni az ötkarikás játékokra. A szennyezett víz, az olimpiai falu lakhatatlansága, a közbiztonság hiánya és a Zika-vírus mind okot adtak a távolmaradásra.

Forrás: MTI/EPA/Antonio Lacerda

Az utóbbi időben megszaporodott merényletek miatt is tartózkodnak sokan a nagyszabású tömegrendezvényektől. Ezért is nyílt meg a terrorelhárító központ Rióban. Az ötkarikás játékok alatt 55 ország 250 szakértője dolgozik majd itt, köztük az Interpol, az Ameripol és az Europol munkatársai.

„A feladat az, hogy a bűnözés és a terrorizmus minden formája ellen harcoljunk"

– idézte Alexander de Moraes brazil igazságügyi miniszter szavait az Origo. Bár az iszlám radikalizmus és terrorizmus eddig elkerülte Dél-Amerikát, a riói olimpián 85 ezer fős biztonsági személyzet ügyel majd a sportolókra és a nézőkre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.