Sosem kereste a feltűnést, ám felesége másfél évvel ezelőtti balesete óta kifejezetten kerüli a nyilvánosságot Szacsvay László. A nemzet színésze szerda este mégis kivételt tett, interjút adott.

Úgy tudni, egyetlen szerepét sem adta vissza, miközben a balesete után tolószékbe kényszerült feleségét, Claudiát maga ápolja otthon. Csütörtökön külföldre utazott játszani, ez az első alkalom, hogy egy szakképzett ápoló vigyáz az asszonyra – írja a Bors.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Teszem a dolgom, reggeltől estig nyomom. Nem kívánom senkinek, de ha ápolói funkciót tölt be, megtudja. Minden házimunkát elvégzek. Elég nagy lakásban lakom, már attól megőrülök, ha kint hagytam a konyhában valamit, és vissza kell menni. Időnként van takarítóm, de porszívózom, főzök, mosok, bevásárolok. Amíg erőmből telik, csinálom.

 A fő gondom pillanatnyilag az, hogy sok pénzért kellett felvennem ápolót. Eddig nem engedtem be segítőt a lakásba, most is csak a kényszerhelyzet miatt. Nem akarom arra a néhány családtagomra lőcsölni, aki még létezik. Ez az én problémám. Rengeteg ismerős mondta, hogy bármiben segít. Hahaha, miben lehet ilyenkor segíteni?” – mondta Szacsvay, aki azt a meglepő tényt is elárulta, hogy ha stresszesek a napjai, azt nem ritkán kiabálással vezeti le.

„Szoktam kiabálni, meg is ütne a guta, ha nem. Múltkor szétvágtam a kezem a rokkantkocsival. Persze, hogy kiabál az ember, mert Aspirin Protectet szedek, és dől a vérem, nem lehet elállítani. Négy »vas« van a szívemben” – fogalmazott a színész, aki nem mindennapi sorstragédiájáról végig próbált iróniával beszélni, azt azonban elismerte: fogy az ereje. „Jártányi erőm sincs lassan...”

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Mint ismeretes, Szacsvay az összes nehézségét egyedül oldja meg, magába fojtja bánatát, látszólag nem engedi, hogy a segítségére legyenek. Úgy fogalmazott, három igazi barátja volt: a három vizslája, és bár a kutya az ember legjobb barátja, Fülöp legfeljebb annyit tehet érte, hogy egy kis örömöt ad a színésznek.

Szacsvay ráadásul negyvenkét éves fiát is támogatja anyagilag, mert ahogy fogalmazott, nem túl sikeres, mint ahogy többi családtagja sem.

„Nem sikerült igazán a feleségem és a fiam élete sem.

A fiam ugyan dolgozik, van a barátnőjével – akivel nem házasodnak össze, ezt sem értem, unokám sem lesz – egy vállalkozása, faházakat hordanak vásárokra, adnak bérbe. Hallgat rám, de valami frusztrációt érzek velem szemben, nem tud velem mit kezdeni” – mesélte megható őszinteséggel Szacsvay, aki felesége sikertelenségére is kitért.

„Az is köztudott, hogy a feleségem le van százalékolva. Megkaptuk azt, hogy minek magának rokkantnyugdíj, magának jó keresetű a férje. Mitől lett volna sikeres? Nagyon jó fotós volt valamikor, remek képeket csinált. Megszűnt a Filmgyár, az egész fotóosztály, viszont ő nem tudott fotóriporterkedni, menni és lökdösődni. A rengeteg stressz eluralkodott rajta. Ez egy betegség, amiből nem lehet kigyógyulni, és vannak következményei” – mondta a színész, aki dús arcszőrzetére is kitért: ez csak átmeneti állapot, ami azért van, mert utál borotválkozni.