Szacsvay László: „Jártányi erőm sincs lassan...”

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
színész baleset Szacsvay László
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sosem kereste a feltűnést, ám felesége másfél évvel ezelőtti balesete óta kifejezetten kerüli a nyilvánosságot Szacsvay László. A nemzet színésze szerda este mégis kivételt tett, interjút adott.

Úgy tudni, egyetlen szerepét sem adta vissza, miközben a balesete után tolószékbe kényszerült feleségét, Claudiát maga ápolja otthon. Csütörtökön külföldre utazott játszani, ez az első alkalom, hogy egy szakképzett ápoló vigyáz az asszonyra – írja a Bors.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Teszem a dolgom, reggeltől estig nyomom. Nem kívánom senkinek, de ha ápolói funkciót tölt be, megtudja. Minden házimunkát elvégzek. Elég nagy lakásban lakom, már attól megőrülök, ha kint hagytam a konyhában valamit, és vissza kell menni. Időnként van takarítóm, de porszívózom, főzök, mosok, bevásárolok. Amíg erőmből telik, csinálom.

A fő gondom pillanatnyilag az, hogy sok pénzért kellett felvennem ápolót. Eddig nem engedtem be segítőt a lakásba, most is csak a kényszerhelyzet miatt. Nem akarom arra a néhány családtagomra lőcsölni, aki még létezik. Ez az én problémám. Rengeteg ismerős mondta, hogy bármiben segít. Hahaha, miben lehet ilyenkor segíteni?” – mondta Szacsvay, aki azt a meglepő tényt is elárulta, hogy ha stresszesek a napjai, azt nem ritkán kiabálással vezeti le.

„Szoktam kiabálni, meg is ütne a guta, ha nem. Múltkor szétvágtam a kezem a rokkantkocsival. Persze, hogy kiabál az ember, mert Aspirin Protectet szedek, és dől a vérem, nem lehet elállítani. Négy »vas« van a szívemben” – fogalmazott a színész, aki nem mindennapi sorstragédiájáról végig próbált iróniával beszélni, azt azonban elismerte: fogy az ereje. „Jártányi erőm sincs lassan...”

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Mint ismeretes, Szacsvay az összes nehézségét egyedül oldja meg, magába fojtja bánatát, látszólag nem engedi, hogy a segítségére legyenek. Úgy fogalmazott, három igazi barátja volt: a három vizslája, és bár a kutya az ember legjobb barátja, Fülöp legfeljebb annyit tehet érte, hogy egy kis örömöt ad a színésznek.

Szacsvay ráadásul negyvenkét éves fiát is támogatja anyagilag, mert ahogy fogalmazott, nem túl sikeres, mint ahogy többi családtagja sem.

„Nem sikerült igazán a feleségem és a fiam élete sem.

A fiam ugyan dolgozik, van a barátnőjével – akivel nem házasodnak össze, ezt sem értem, unokám sem lesz – egy vállalkozása, faházakat hordanak vásárokra, adnak bérbe. Hallgat rám, de valami frusztrációt érzek velem szemben, nem tud velem mit kezdeni” – mesélte megható őszinteséggel Szacsvay, aki felesége sikertelenségére is kitért.

„Az is köztudott, hogy a feleségem le van százalékolva. Megkaptuk azt, hogy minek magának rokkantnyugdíj, magának jó keresetű a férje. Mitől lett volna sikeres? Nagyon jó fotós volt valamikor, remek képeket csinált. Megszűnt a Filmgyár, az egész fotóosztály, viszont ő nem tudott fotóriporterkedni, menni és lökdösődni. A rengeteg stressz eluralkodott rajta. Ez egy betegség, amiből nem lehet kigyógyulni, és vannak következményei” – mondta a színész, aki dús arcszőrzetére is kitért: ez csak átmeneti állapot, ami azért van, mert utál borotválkozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.