5 mobilapp, ami átveheti az Uber helyét

Forrás: -
mobilapp mobilapplikáció Hírflow Uber
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Július 24-e sötét nap volt a magyar Uber-felhasználók életében. Ez volt ugyanis az a dátum, amikor az Uber úgy döntött, nem folytatja tovább magyarországi tevékenységét. Mi persze egy hónapig még bizakodtunk. Hogy az egész csak egy vicc, és ez úgysem maradhat ennyiben. Aztán mégis úgy maradt. A legkitartóbbak, ahogy én is, még csak most, két hónappal később törölték a mobiljukról az appot.

Az Uber sokak életében hagyott betöltetlen űrt maga mögött. És nemcsak a lelkünkben, a mindennapi szokásainkban, hanem bizony a készülékünk kijelzőjén is. Egy törölt applikációt pótolni kell, olyanokkal, amelyek megkönnyítik az életünket, segítenek a dolgaink rendszerezésében. Előválogatják nekünk a fontos híreket, figyelemmel követik a pénzügyeinket, listázzák a teendőinket, és megmondják, milyen időjárás vár ránk, mialatt mindent véghez viszünk. Összegyűjtöttünk öt olyan alkalmazást, ami nélkül lehet élni, csak nem biztos, hogy érdemes.

Forrás:

Hírflow

A legtöbben ma már a Facebookról olvasunk híreket. Nem annyira jellemző, hogy beírunk egy portált a keresőbe, és címoldalról végigolvassuk, mik az infók az adott napon. Helyette számtalan információforrást követünk a közösségi oldalon, és a hírfolyamunkból kattintjuk le a számunkra érdekeseket. Erre az olvasói viselkedésre reagál a Hírflow és a hozzátartozó applikáció.

A mobilapp a magyar online sajtó legfontosabb híreit és legszínesebb sztorijait kínálja számunkra. A hozzánk hasonló internetfelhasználók véleménye alapján válogatja össze a cikkeket, így egész biztosan nem maradunk le semmi izgalmasról. Amellett, hogy összeszedi nekünk az aktuális tophíreket, személyre is szabható. Hozzáadhatjuk és külön is követhetjük azokat a hírforrásokat, amelyekre kíváncsiak vagyunk, és tiltólistára is tehetünk bizonyos médiumokat. De beállíthatunk kategóriákat is, ha például csak bulvár, gasztro, vagy kizárólag gazdasági híreket szeretnénk olvasni. Androidra itt érhető el, iOS-re pedig itt lehet letölteni.

Forrás: Hírflow

Splitwise

A Splitwise app azoknak ajánlott, akik szerelmi, baráti és egyéb kapcsolataikban nem szeretnek a pénzzel foglalkozni. Akik utálnak minden vacsi vagy buli után pontosan elszámolni, osztani, szorozni. Fejben tartani, hogy ki kinek,és mivel lóg, melyik kört ki fizette, és végül ki mennyivel is jön a másiknak. Majd fillérekre kiszámolni és a buszmegállóban odaadni.

Az alkalmazásba felvehetjük a barátainkat, és bejegyezhetjük a nevükhöz a költéseket. Mindenkihez pontosan hozzárendelhetők a kiadásai, így az este végén azonnal látszik, ki mivel tartozik a többieknek.

A közös háztartásban élőknek is kiváló eszköz lehet a pénzügyek nyomon követésére.

A Splitwise elérhető Androidra, iPhone-ra és Splittr néven a Windows Phone-ra is.

Forrás: Dreamstime

Wunderlist

Első hangzásra olyan, mint egy mobilos bevásárlólista, a Wunderlist azonban sokkal több ennél. Ez egy feladatkezelő alkalmazás, ami sokkal jobb és hatékonyabb, mint a telefonokba előre telepített gyári emlékeztetők. Elintéznivalóinkat különböző kategóriák szerint rendezhetjük, például bevásárlás, utazás, vagy éppen munka. De rendszerezhetjük vele a megnézendő filmeket, a családi teendőket és persze bármikor létrehozhatunk új listákat is.

A legjobb, hogy a bejegyzett feladatokhoz hozzárendelhetünk másokat is, és értesítést is kapunk akkor, ha a barátaink, kollégáink hozzáláttak a munkavégzéshez. Megjegyzést írhatunk a bejegyzett dolgok mellé, csetelhetünk, és az értesítéseket is testre szabhatjuk. Vagyis megkönnyíthetjük az életünket, és tehermentesíthetjük az elménket, hiszen sok mindent átadhatunk az androidos, iOS-es vagy windowsos okostelefonunknak, de szerkeszthetjük a Wunderlistet böngészőből is.

Forrás: Dreamstime

Időkép

Szeretnéd tudni, felveheted-e holnap azt a dögös, őszi cipőt, amit legutóbb vettél? Esetleg utazni készülsz, és kíváncsi vagy, miként alakul az időjárás abban a térségben? Ha megszokásból rohansz az Időkép oldalára, akkor ideje, hogy letöltsd a hozzá tartozó applikációt is. Az aktuális és pontos időjárási helyzetképet mutató térképek és előrejelzések ugyanis még kényelmesebben érhetők el mobilon, Androidon, iOS-en és Windows Phone-on is.

Nagyfelbontású radarok, webkamerák és villámtérkép segíti az előrejelzést, de ami a legjobb, az az azonnali viharjelzés. Aktuális helyzetünktől függően az alkalmazás öt perccel korábban jelzi, ha eső, zápor, zivatar (esetleg tornádó) közelít felénk, hogy még legyen időnk elmenekülni.

Ráadásul az Időképen elsőként tudósíthatunk a látványos időjárási jelenségekről is.

Forrás: Dreamstime

Taxify

Ha már az Uber utódját keressük, muszáj megemlíteni a Taxifyt is, az észt startup ugyanis egy Uber-szerű platformot biztosít a helyi taxitársaságoknak, sofőröknek. A cég tulajdonképpen egy hivatalos engedéllyel rendelkező taxitársaságként tör be a piacra, azaz a magyar taxirendeletet is betartják: mind a rögzített árak, mind a sofőrök terén – írja Így kerülje el a rettegett taxishiénákat című cikkében az Origo.

Az app dizájnja szinte megszólalásig hasonlít az Uberéhez,

például meg lehet hívni a haverokat, van promókód is. Viszont nemcsak bankkártyával, de készpénzzel is fizethetünk az utazásért. A lap szerint a Taxifyjal az az egyetlen probléma, hogy itthon még kevés a sofőr. Vagyis előfordulahat, hogy azért nem tudunk autót rendelni, mert nincs egy elérhető kocsi sem a közelben. „Ez annak fényében, hogy csak augusztus 19-én indultak, nem csoda” – írják. Androidra és iPhone iOS-re egyaránt letölthető.

Forrás: Dreamstime

4 izgalmas mobilapp, amivel szexet szerezhetsz

Manapság már szinte mindenre létezik külön alkalmazás, és ez alól a szexuális élet sem kivétel. Ugyanazzal a mobileszközzel kényelmesen intézheted a bevásárlást, szörfölhetsz a közösségi oldalakon, követheted a pénzügyeidet, vezetheted a fogyókúrás naplódat, és még sorolhatnánk. A telefonra és tabletre letölthető appok segítségével pillanatok alatt találhatsz magadnak szexpartnert – akár hármas felállásra is – vagy gondolatébresztő pózokat ma estére. A Whiplr, TikiTalk, Dirty Game - Hot Truth or Dare és Fruit Salad Tonight appokról itt írtunk korábban.
120-szor erőszakolta meg 13 éves áldozatát a brutális pedofilhttp://www.life.hu/news/20161002-120-szor-eroszakolta-meg-13-eves-aldozatat-a-brutalis-pedofil-lee-stuart-curley.htmlA londoni Lee Stuart Curley videóra vette szörnyűséges tettét, és mindezért csak 16 év börtönt kapott. News--Az orgazmus csak álom? Ezzel az applikációval valósággá válhat!http://www.life.hu/intim/20160524-kifejlesztettek-egy-alkalmazas-ami-megtanitja-hogyan-elegitsd-ki-a-parod.htmlMegtörtént a lehetetlen: egy alkalmazásnak hála a férfiak nagyobb eséllyel juttathatják el párjukat a csúcsra! Az applikációnak Emma Watson is nagy rajongója. IntimThinkstockSzex közben zsírégetés? Ezzel az applikációval lehetséges!http://www.life.hu/intim/20160520-szexszel-egeti-a-zsirt-a-pornhub-mobilapplikacioja.htmlMost már csak rajtunk múlik, hougy a szex felér-e egy kiadós edzéssel! Ha mégis kételkednél, akkor a PornHub mobilapplikációja rád cáfol, hiszen entyem-pentyem közben méri és elemzi a fizikai aktivitásodat. Ha pedig ügyes vagy, megdicsér. IntimOrigoA legmenőbb applikációk - A social médián túlhttp://www.life.hu/news/20160511-a-legmenobb-applikaciok-amikkel-ugyeket-intezhetsz.htmlA telefonos alkalmazások manapság egyre inkább teret hódítanak, hiszen így egyetlen gombnyomással kapcsolatba léphetünk szeretteinkkel. De a szórakoztató applikációk mellett rengeteg hasznos appot is letölthetünk a telefonunkra, amelyeknek hála kényelmesen, az otthoni fotelben ülve intézhetjük hivatalos ügyeinket, és ezáltal időt takaríthatunk meg. News--Férfiak figyelem: A nők kielégüléséhez ezen az applikáción keresztül vezet az út!http://www.life.hu/intim/20160228-applikacion-mutatjak-be-nok-sajat-magukon-a-kielegites-12-lehetseges-modjat.htmlAnnak ellenére, hogy a szexualitás és a kielégülés egyre kevésbé számít tabunak, még mindig rengeteg nő van, akit a párja nem tud eljuttatni a csúcsra. Ez a hiánypótló applikáció ebben segíthet! IntimThinkstockEzekkel az applikációkkal biztos, hogy mindennap eleget fogsz innihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160217-vizivast-segito-applikaciok.htmlA harmadik hét végéhez közeledik a Life.hu első kihívása. Reméljük, te is érzed már a vízivás pozitív hatásait, és tervezed, hogy a hónap végével sem hagysz fel ezzel a jó szokással. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.