A legendás színésznek befolyással való üzérkedés miatt kell felelnie a bíróságon, amiért akár nyolc év börtönre is ítélhetik.

Már akkor is megdöbbentünk, amikor 2014 februárjában a színész egy bevásárló központ parkolójában ittasan vezetett és nekihajtott egy márványtáblának. Abban az ügyben 140 órás közmunkára ítélte a bíróság Oszter Sándort. A botrány hullámai épp csak elültek, a legfrissebb Story magazin máris arról ír, hogy a színész ellen egy jóval komolyabb ügy miatt emeltek vádat. Információk szerint egy gazdasági bűncselekményekkel meggyanúsított milliárdos vállalkozó, adócsalási ügyét próbálta meg néhány ügyvéddel együtt elsimítani. Az eset kapcsán a Nemzeti Védelmi Szolgálat kezdett nyomozni a színész és több társa után, míg elegendő bizonyíték gyűlt össze, hogy bíróság elé állítsák őket. Azt, hogy Oszter is sáros az ügyben, telefonlehallgatásokkal tudják bizonyítani.

Forrás: MTI/Beliczay László

Emellett, több ingatlanjában is házkutatást tartottak, ahol bizonyítékokat foglaltak le a nyomozók. A vád szerint azt ígérték a Szlovákiában bujkáló vállalkozónak, hogy elsimítják az ügyét: konkrétan kizáratják az eljárásból a közismerten keménykezű bírót.

Mikor elfogták a milliárdost, a rendőrök Magyarországra szállították. Ekkor Oszter felvette vele a kapcsolatot és 4 millió forintot követelt tőle,azért, mert azt állította, hogy ő intézte el a zökkenőmentes hazaszállítsását. Egy idő után

a vállalkozó viszont megunta az őt kihasználó társaságot, és felesége segítségével a Nemzeti Védelmi Szolgálathoz fordult. Ekkor kezdődött meg a csoport tagjainak megfigyelése. Információk szerint Oszter Sándor az ügy ötödrendű vádlottja, akit háromrendbeli befolyással és üzérkedéssel vádolnak. Az ügyész letöltendő börtönbüntetést kért a színészre.