Hírnév, pénz és több millió rajongó világszerte. Ezek a világsztárok ma már igazi A-listás celebeknek minősülnek Hollywoodban, akiket mindenki ismer. Bár az utóbbi években csak a képernyőn láthatjuk őket, volt idő, amikor találkozhattunk volna velük akár egy hullaházban is. Összeállításunkból megtudhatod, ki mivel kereste a kenyerét, mielőtt a vörös szőnyegre lépett. 

Tom Cruise

Az 54 éves színész gyermekként még nem a kamerákról álmodott. Cruise korábban lelkészi ambíciókat dédelgetett, sőt 14 évesen be is íratták egy neves papneveldébe, ahol egy évet töltött. A Cincinnatiban található St. Francis Seminary nevű intézmény nagy hatással volt a fiatal fiúra, aki sokáig csak a vallásnak szerette volna szentelni az életét. Végül azonban mégsem e mellett a szakma mellett tette le a voksát. Az akkor még keszekusza fogakkal rendelkező sztár levette a papi reverendát, majd Kanada felé vette az irányt. 18 évesen, a középiskola után New Yorkba ment, hogy művészkarriert építhessen. A jelek szerint jó döntést hozott, hiszen többszörös Golden Globe-díjas színész és filmproducer lett belőle.

Forrás: Giphy

Harrison Ford 

Bár kevesen tudják, de az idén 74 éves Ford nem mindig volt a filmezés szerelmese. Nemrég a világhírű zenész, Sergio Mendes posztolt egy fotót a színészről még 1970-ből, a  sztár akkor még ácsként dolgozott: "Han Solo előtt létezett egy kiváló ács, őt úgy hívták, hogy Harrison Ford. Íme, itt van ő és a csapata, amikor végeztek a stúdióm munkálataival. Köszönöm, Harrison, az erő legyen veled!" - írta a kép mellé Mendes. Ford sosem szégyellte a dolgot, sőt büszke volt rá, hogy egykor ez volt a hivatása. Ez a korszak máig hatással van a világszemléletére, egyszer például azt nyilatkozta, hogy a dolgokat nem művészi, hanem a kétkezi munkás szemszögéből nézi. Ford július óta Magyarországon forgat, és előszeretettel áll oda bárki mellé, aki egy közös képet szeretne készíteni vele. 

Forrás: Facebook/Sergio Mendes

Whoopi Goldberg  

A 60 éves színész egyike azon keveseknek, akik Oscar-, Tony-, Emmy-, Grammy-, és Golden Globe-díjat egyaránt kaptak. Hollywoodban a legviccesebb, ugyanakkor a legbizarabb munkát korábban ő végezte: egy halottasházban dolgozott, mint sminkes. Goldberg éveken át napi szinten foglalkozott halottakkal, hiszen ő szépítette meg a felravatolozott hölgyeket és urakat, sőt néha le is mosta őket. Korábbi nyilatkozatai szerint itt sikerült elsajátítani azt a bizonyos fekete humort, amellyel világhírű lett. Amikor 1985-ben arról értesült, hogy megfilmesíteni készülnek Alice Walker Kedves Jóisten című Pulitzer-díjas regényét, a sztár levelet küldött az írónőnek, hogy játszani szeretne a filmben. Walker - ismervén a színésznő színpadi tevékenységét - beajánlotta a rendezőnek, Steven Spielbergnek. Goldberg meg is kapta Celie, a főhős szerepét. 

Forrás: AFP/Georges Bendrihem

Tim Allen   

Allen a tévés szerepei előtt nem volt az a kimondott jófiú: a főiskolán rendesen rápörgött a kokainra, sőt árulta is a társainak. Végül egy reptéren elkapták, majd kábítószer-birtoklásért két évet és négy hónapot ült a hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján. Persze nem csak a drogok töltötték ki az idén 60 éves színész életét. Dolgozott például egy rádióban is, ahol saját reggeli műsora volt. Ennek hatására 1976-ban kommunikációs szakon szerzett diplomát, rádiós és televíziós produkciókra szakosodva. Tim humoristaként kezdte pályáját, majd 1994-ben világhírű lett, amikor megkapta Scott Calvin szerepét a Télapu című filmben.  

Forrás: Kalamazoo Police

Beyoncé

Beyoncé Giselle Knowles a világ egyik legnagyobb dívája, aki ma már számtalan énekesnő példaképe. A 35 éves producer még kislányként került az édesanyja fodrászszalonjába, ahol az ott dolgozók megengedték neki, hogy összesöpörje a levágott hajakat. A Beyonce-titok című életrajzi könyvben a sztár részletesen beszámolt arról, hogyan is teltek itt a dolgos hétköznapok.A nők magukkal vitték az összes gondjukat, kiöntötték a lelküket a mamámnak, és mire elkészült a frizurájuk meg a kozmetikájuk, és kiléptek az üzletből, úgy érezhették magukat, mint egy újjászületett nő." Az énekesnő az 1990-es években robbant be a köztudatba a kor egyik legsikeresebb lánycsapata, a Destiny's Child tagjaként, amely napjainkig több mint 60 millió albumot és kislemezt adott el világszerte. Beyoncé 2010-ben az első helyen szerepelt a Forbes magazin által publikált, legbefolyásosabb zenészeket összesítő listáján.  

Forrás: Giphy
Pornó a köbön: sztárok, akik egykor gátlástalan életet éltek (+18)
Nem mindenki élt ennyire "hétköznapi" életet. Bár ezeket a sokszor pikáns történeteket sokan szívesen "kitörölnék" az életükből, akadnak olyanok is, akik bátran vállalják a múltjukat.