Eurovíziós Dalfesztivál pályázat verseny Kijev
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiírták a A Dal 2017 pályázatát, aminek keretében azt a dalt keresik, amelyik Magyarországot képviseli a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválon Kijevben.

Az MTVA elsősorban a magyar nyelvű dalokat támogatja, de angolul és a hazánkban élő etnikumok nyelvén írt művekkel is lehet pályázni. Ebben az esetben a magyar nyelvű fordítást is csatolni kell a pályázathoz, amire

november 20-ig várják a nevezéseket.

A jelentkezés feltétele, hogy a benevezett szám szövege és zenéje nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba, vagy médiafelületre, és nem hangozhatott el nyilvános előadáson 2016. szeptember 1. előtt. A mű maximum 3 perc hosszú lehet, az előadók csak magyar állampolgárok, vagy magyar anyanyelvűek lehetnek, és a verseny első, kijevi elődöntőjéig be kell tölteniük 16. életévüket.

Freddie Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Az élő adásba bekerülő pályázóknak

el kell készíteniük zenéjük akusztikus verzióját is, amellyel versenybe szállnak az Akusztik Dalverseny fődíjáért.

A szavazás nyertese fellép a VOLT Fesztiválon, a Petőfi Zenei Díj átadóján. A Dal 2017 részletes pályázati kiírása a mediaklikk.hu/adal címen érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.