Kiírták a A Dal 2017 pályázatát, aminek keretében azt a dalt keresik, amelyik Magyarországot képviseli a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválon Kijevben.

Az MTVA elsősorban a magyar nyelvű dalokat támogatja, de angolul és a hazánkban élő etnikumok nyelvén írt művekkel is lehet pályázni. Ebben az esetben a magyar nyelvű fordítást is csatolni kell a pályázathoz, amire november 20-ig várják a nevezéseket.A jelentkezés feltétele, hogy a benevezett szám szövege és zenéje nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba, vagy médiafelületre, és nem hangozhatott el nyilvános előadáson 2016. szeptember 1. előtt. A mű maximum 3 perc hosszú lehet, az előadók csak magyar állampolgárok, vagy magyar anyanyelvűek lehetnek, és a verseny első, kijevi elődöntőjéig be kell tölteniük 16. életévüket.

FreddieForrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Az élő adásba bekerülő pályázóknak el kell készíteniük zenéjük akusztikus verzióját is, amellyel versenybe szállnak az Akusztik Dalverseny fődíjáért.A szavazás nyertese fellép a VOLT Fesztiválon, a Petőfi Zenei Díj átadóján. A Dal 2017 részletes pályázati kiírása a mediaklikk.hu/adal címen érhető el.