Szabó Gabriella kajakos attól félt, hogy a sport miatt tönkremegy a párkapcsolata. Mivel nem akarta elveszíteni szerelmét, komolyan elgondolkodott a visszavonuláson.

Nem sok választotta el Szabó Gabit a visszavonulástól. Párjával, Katona Norberttel már öt éve vannak együtt, idén februárban el is jegyezték egymást. Mivel nem könnyű úgy élni, hogy mindent a sportnak rendelnek alá, Gabi a riói olimpia után a visszavonulás fontolgatta. Végül pont a kedvese volt az, aki lebeszélte őt - írja a Blikk.

Az aranyérmes Szabó Gabriella és Kozák Danuta a női kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetése után RiobanForrás: MTI/Kovács Tamás

"Azt mondta, nem szeretné, ha abbahagynám. Erre úgy reagáltam: ha csak egy százalék kérdőjel is van benne, akkor befejezem. Mert régóta élünk így, mindent az én pályafutásomnak rendelünk alá, s nem szeretném a kapcsolatunkat kockára tenni. Nyilván nehéz úgy közös életet élni, tervezni, hogy az edzőtáborok miatt sokat vagyok távol. Több mint a fél életem Szolnokra koncentrálódik, van, hogy másfél hónapot eltöltök az Egyesült Államokban, de végül úgy döntöttünk, a folytatást választom" - mondta Gabi.

Gabi azt is elmondta, hogy nagyon örül, hogy Danutával újra visszataláltak egymáshoz, és igazából nagyon sajnálta volna, ha pont most szállt volna ki, amikor a legtöbbet tudja kihozni magából.

Gabi edzőt is váltott, Tóth László helyett novembertől Likér Péter készíti fel a kajakost:
"Szükségszerűnek éreztem, hogy váltsak. Kellett egy új ember az életembe, akinek kihívás vagyok, és aki nekem is kihívást jelent."