Már négy éve tudták, hogy Somló Tamás menthetetlen, mégsem akarták a nyilvánosság elé tárni a zenész állapotát. Özvegyével, Gyöngyvérrel 24 évig éltek együtt különleges kapcsolatban: akkor is, amikor a nőnek egy másik szerelme volt.

Somló Tamás halála váratlanul érte a rajongóit, de a családtagjait nem, ők ugyanis már évek óta tudták, hogy a zenész menthetetlen. A kezelések és a küzdelem megtette hatását, de tovább nem tartott Somló Tamás ereje. Özvegye, Gyöngyvér először beszél arról a különleges kapcsolatról, amiben ők éltek: a zenész azt is tudta, hogy szeretője van.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Úgy döntöttünk, különmegyünk, de együtt maradunk, és együtt neveljük fel Lilit. Vagyis Tomi elengedett engem. (...) Lett is akkor egy másik kapcsolatom, a férfit Tamás is ismerte és elfogadta. Négyesben a lányunkkal is nyaraltunk együtt, mentünk mindenfelé. Tamás amolyan somlós eleganciával, természetességgel kezelte a helyzetet. (...) Hosszú ideig működött a dolog, az új párom sem erőltette, hogy hozzáköltözzek. Én meg ugyanúgy főztem, mostam otthon, mint azelőtt" – vallotta Gyöngyvér a Story magazinnak, aki azóta már nincs kapcsolatban azzal a férfival. Arról is beszélt, hogy lányával közösen ápolták Tamást, amikor már nagyon rosszul volt.

"Hogy bírtam? Úgy, hogy a 16 éves Lili is csinálta, akár egy felnőtt" – mondta sírva az özvegy, aki még ma is ápolná boldogan a zenészt. Az özvegy szerint Tamás szerette volna, ha még életében talál egy másik férfit. "Tamás nagyon szerette volna, hogy a halála után ne maradjak egyedül, azt akarta, hogy még életében megtaláljam azt a férfit, akire rábízhat engem és Lilit, de ez nem teljesült" – vallotta be Gyöngyvér, aki nem mondott le arról, hogy legyen még egy gyereke.