James Bondként érte el a pályája csúcsát: 89 éves lett Roger Moore

Forrás: AFP/Rolf Vennenbernd -
James Bond Roger Moore születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Roger Moore nemcsak páratlan tehetségű színésznek született, de hihetetlenül jóképűnek is. A ma 89 éves sztár már életében legendává vált, ráadásul hihetetlenül jó egészségnek is örvend.

Legismertebb szerepe kétségtelenül a nagy 007-es ügynök megformálása volt. James Bond alakját hétszer játszotta el Sir Roger Moore, az utolsó kémfilm óta nem is szerepelt olyan alkotásban, amiben igazán emlékezeteset alakított volna. A színészlegenda összesen 50 mozifilmben kapott szerepet, utoljára 2011-ben játszott. A ma 89 éves sztár nagyon messziről indult a színészi pálya felé, eleinte grafikusként, később pedig fotómodellként dolgozott.

Forrás: AFP/Rolf Vennenbernd

Cambridge-ben kezdte a színész pályáját, 1952-től már Hollywoodban filmezett. A sármos, szívdöglesztő színészért megannyi nő odavolt, de Roger Moore sem vetette meg a hölgyeket. Összesen négyszer házasodott. A színész még ma is elég jó egészségnek örvend, és bár többnyire szerencsés volt az életében, őt sem kerülték el teljesen a tragédiák: július végén meghalt a 47 éves mostohalánya, Christina Knudsen, aki évekig küzdött a rákkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.