Bár irigylik tőlük a pénzt és a csillogást, a múltjukban lévő sötét foltokkal sokan nincsenek tisztában. Van, akit gyermekként értek borzalmas dolgok, másokat pedig már felnőttként sújtott egy-egy tragédia. Egyesek nyíltan vállalják a velük történt szörnyűséget, hiszen elmondásuk szerint ez segít nekik a továbblépésben. Mások viszont a művészetükbe „bújva”, magányosan próbálják feldolgozni a történteket. Összeállításunkból megtudhatod, kik azok, akiknek nem telt örömmel a gyermekkor. 

Demi Moore 

Az 53 éves sztár a mai napig szomorúan emlékszik vissza a vele történt eseményekre. A színésznőt tizenéves, alkoholista, bipoláris depressziós édesanyja egyedül nevelte. Később az asszony hozzáment Dan Guyneshoz, aki reklámanyag-értékesítő volt. Az állás miatt sokszor kellett utaznia, így a család több mint 40 alkalommal költözött. A színésznő szülei folyton ittak, így elég gyakran volt hangos a ház a veszekedésüktől. 

Forrás: AFP

Néha őt is bántalmazták, erről Demi korábban úgy nyilatkozott, hogy legalább addig is foglalkoztak vele. A sztár 16 évesen hagyta ott a családi házat, majd színészi karrierbe kezdett. Édesanyja és mostohaapja évekig próbáltak pénzt kicsikarni belőle: előbb megzsarolták, majd meztelen fotók közzétételével fenyegetőztek. 1998-ban Demi anyjánál rákot diagnosztizáltak. Bár anya-lánya próbált kibékülni, akkor már késő volt. 

Charlize Theron 

A Dél-Afrikában felnőtt színésznő rengeteget szenvedett gyermekkorában. Édesapja rendszeresen berúgott, így a benne felgyülemlett dühöt mindig a családján vezette le. A férfi hajlamos volt az erőszakoskodásra, melynek legtöbbször Charlize itt meg a levét. Az egyik részeg őrjöngése alkalmával újra a kislánya felé vette az irányt, amit a sztár édesanyja már nem tudott szó nélkül hagyni. 

Forrás: AFP

Az asszony fegyvert ragadott, és lelőtte a tomboló férjét. Az akkor 15 éves Charlize ezt végignézte. A hatóságok szerint egyértelmű volt az önvédelem, olyannyira, hogy Charlize édesanyja ellen még csak vádat sem emeltek. A tragédiát évekkel később a tánccal próbálta enyhíteni, ám egy súlyos térdsérülés véget vetett ennek. Ez nemcsak dédelgetett törekvéseit rombolta le, de lelkileg is megviselte, ami a mai napig kihat a művészetére. 

Oprah Winfrey 

Amerika talkshow-királynő sokszor nyilatkozott már borzalmas gyermekkoráról. A szülei rendkívül szegények voltak, így a kis Oprah sokat nélkülözött. Kilencéves korában az egyik férfi rokona megerőszakolta, ami hatalmas törést okozott a fiatal lány életében. 

Forrás: AFP

14 évesen gyermeke született, aki nem sokkal a születése után meghalt. Közben a drogok és az alkohol rabjává vált, így egyre gyorsabban csúszott le a lejtőn. Évekkel később - a kisfia halálának emlékére - összekapta magát, és a helyi tévé riportere lett. A műsorvezető szerette volna ezt a történetet titokban tartani, ám a családja 1990-ben jó pénzért eladta a National Enquirernek. Bátran kijelenthető, hogy a média egyik legragyogóbb sikertörténete az övé. Mélyről indult, és nagyon magasra jutott. Ő a legjobban fizetett tévésztár, a 20. század leggazdagabb afroamerikai asszonya, az egyik legbefolyásosabb nő  a világon.

Angelina Jolie 

A színésznő az utóbbi hetekben főleg botrányos válásával került címlapokra, ám sok évvel ezelőtt nem ezért került célkeresztbe. A válás kapcsán sokan Brad feje felett törnek pálcát, főleg azok, akik megfeledkeznek a színésznő sötét múltjáról. Angelina buzgón tette tönkre mások életét, sőt a saját családját sem kímélte. 

Angelina Jolie a 90-es évekbenForrás: AFP/Jim Ruymen

A sztár még csak 16 éves volt, amikor elcsábította az édesanyja, Marcheline Bertrand kedvesét, többször is lefeküdt vele. Ez hosszú évekre megrontotta a viszonyukat, mely csak akkor javult meg, amikor Marcheline-nél rákot diagnosztizáltak. A most hatgyermekes Jolie korábban egy interjúban beszélt arról, hogy első szerelmével igen furcsán szexeltek: a sztár késekkel vagdosta az akkori párját. A színésznő hosszú évekig a kokain és a heroin megszállottja volt, amiről egykori dílere is nyilatkozott. Franklin Meyer szerint 1990-ben Jolie arca beesett volt, a karja pedig tele volt tűszúrásokkal. 

Keanu Reeves 

Hollywood egyik kedvenc akcióhőse sosem élvezhette az apai szeretetet. Geológus papája rendszeresen fogyasztott kábítószert, emellett árult is különböző szereket. Reeves mindössze hatéves volt, amikor apját Hawaiin börtönbe csukták. A sztár 13 évesen találkozott újra a férfival, ám addigra már annyira eltávolodtak egymástól, hogy a kapcsolatuk sosem javult meg. Keanu nem szívesen beszél a magánéletéről. Ennek megvan az oka, hiszen az élete bővelkedett a tragédiákban. Legjobb barátját, River Phoenixet drogtúladagolásban veszítette el. 

Keanu Reeves  és River Phoenix az Otthonom, Idaho című filmbenForrás: AFP

Egyetlen nőt engedett igazán közel magához: Jennifer Syme-ot, akitől 1999-ben halva született kislánya.  A nő később egy autóbalesetben életét vesztette, azóta Keanu kerüli a komoly kapcsolatokat, és gyereket sem tervez. 

Drogdíler és hullamosó: sztárok, akik egykor kétkezi munkából éltek
Bár az utóbbi években csak a képernyőn láthatjuk őket, volt idő, amikor találkozhattunk volna velük akár egy hullaházban is. Összeállításunkból megtudhatod, ki mivel kereste a kenyerét, mielőtt a vörös szőnyegre lépett.