Azért a 16 éves lányért tartanak menetet Buenos Airesben, akit elkábítottak, és borzalmas kegyetlenséggel megerőszakoltak. A fiatal végül a kórházban halt bele sérüléseibe.

Az ügyész és az orvosok is megdöbbentek azon a borzalmas kegyetlenségen, amit a 16 éves Lucia Pereznek kellett átélnie. A fiatal lány október elején hunyt el Argentínában, egy kórházban, ahová két férfi vitte be. Ők azt állították, hogy a lány túladagolta magát, de az orvosi vizsgálat során kiderült, különösen kegyetlen módon erőszakolták meg.

Képünk illusztrációForrás: PhotoAlto/Laurent Hamels

Három embert letartóztattak a lány halála miatt, akik feltehetően marihuánával és kokainnal elkábították mielőtt megerőszakolták volna. A fiatallal borzalmasan kegyetlenül bántak, különböző tárgyakat helyeztek fel a testnyílásaiba, a lány szívrohamot is kapott. Lucia Perez a kórházban vesztette életét. „Tudom, hogy ez nem hangzik túl szakmaian, de anya és nő vagyok, és több ezer esettel találkoztam már, de ehhez fogható gyűlöletes szörnyűséggel még soha" – mondta Maria Isabel Sanchez ügyész a BBC szerint.

Lucia PerezForrás: Facebook/Lucia Perez

Az ország fővárosában, Buenos Airesben helyi idő szerint délután 5-kor demonstrációt tartanak több aktivista szervezet szervezésében, mindenkit arra kérnek, hogy feketében jelenjenek meg. Sok nő tiltakozása képpen délben otthagyta munkahelyét. A megmozdulás a Fekete Szerda nevet kapta. „Ki kell menni az utcára, és hallatni kell a hangunkat, ez az egyetlen módja, hogy ne kerüljön további több ezer lány Lucia sorsára" – írta a Facebookon a lány bátyja. Annak ellenére, hogy egy 2012-es törvény súlyosan bünteti ott a nők ellen elkövetett erőszakot, Argentínában 36 óránként meghal egy nő családon belüli erőszak miatt.