A német Uwe Boll egy hírhedt rendező, de népszerűségét nem a pazar filmjeinek köszönheti, éppen ellenkezőleg. Neve azért ismert, mert ő a világ egyik legrosszabb rendezője. Úgy döntött, hogy visszavonul, de nem azért, mert belátta, neki ez nem megy.

Nagy költségvetéssel dolgozhatott a német rendező, Uwe Boll, mégsem sikerült neki egyetlen jó filmet sem összehoznia. Főként a videojátékok feldolgozására szakosodott, és jó pár híres színészt is meg tudott győzni egy-egy szerepre, de ők sem voltak elegendők az adaptációk színvonalának emeléséhez. A világ egyik legrosszabb rendezőjeként elhíresült Uwe Boll eldöntötte, hogy visszavonul, de ne gondoljuk, hogy azért, mert belátta, nem alkalmas erre a pályára.

Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Werner Baum

Az 51 éves rendező a piaci helyzettel magyarázta visszavonulását. Szerinte a filmekben már nincsen pénz. "A piac halott. Már nem lehet pénzt keresni filmekkel, mivel a DVD- és a Blu-ray-eladások világszinten 80 százalékkal csökkentek az elmúlt három évben. Visszavonulásomnak ez a fő oka, már nem engedhetem meg magamnak, hogy filmet készítsek" - mondta a Metrónak a rendező. Hozzátette, az kizárt, hogy olcsó filmeket készítsen. "Annyi filmet rendeztem az életem során, nem tehetem, hogy olcsóbb és olcsóbb filmeket csinálok a hátralévő életemben. Az én koromban ez szégyen lenne" - indokolta döntését Uwe Boll, aki olyan adaptációkat készített, mint az Alone in the Dark, vagy a BloodRayne.