Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság csütörtök délután azt a nőt, aki vasárnap reggel ceglédi lakásán olyan súlyosan megverte másfél éves kisfiát, hogy már nem lehetett megmenteni a gyerek életét.

Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivőjének tájékoztatása szerint az egyelőre egy hónapra elrendelt előzetes nem jogerős, mert a nő, illetve a védője is fellebbezett.

Sírt a gyerekgyilkos anyaFotó: Adrián Zoltán - Origo

A szóvivő a nyomozás jelenlegi állása alapján elmondta: a 31 éves nő élettárásával két kisgyereket nevel, a harmadikat most várják (a nő hét hónapos terhes). A családfő elvesztette a munkáját, így alkalmi munkákból éltek, gyakran megélhetési gondokkal küszködtek. A viták, veszekedések és a mindennapok gondjai miatt a nő sokszor ideges és türelmetlen volt a gyerekeikkel is. 

Azt mondta, túl sokáig sírt a gyerek, és nem lehetett elhallgattatniFotó: Adrián Zoltán - Origo

Október 30-án reggel a pár másfél éves kisfia hosszasan sírt, kiabált, az anyja pedig nem tudta őt lecsitítani. A nő ezért az egyre hangosabban síró gyereket többször felemelte, és nagy erővel a földhöz csapta. A kisfiú a fejét ért sérülések következtében meghalt. Bár a nő mentőt hívott, és a helyszínre érkező mentősök azonnal megkezdték a kisgyerek újraélesztését, gyors és szakszerű munkájuk nem járt sikerrel. 

Előzetes letartóztatásba került a ceglédi asszonyFotó: Adrián Zoltán - Origo

Az asszony ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indult eljárás. A nyomozási bíró az ügyészségi előterjesztéssel egyetértésben a bűncselekmény kimagasló tárgyi súlya, illetve a szökés, elrejtőzés veszélye miatt döntött az előzetes letartóztatás mellett – mondta Gyugyi Csilla. Hozzátette, a nő lényegében beismerte tettét, ám a történtek részleteiben sok az ellentmondás, azokat a nyomozás során kell tisztázni.