Jess Cummin nem nagy művész, ám a neve egy csapásra ismert lett. Ez nem is csoda: Jess azzal került a hírekbe, hogy menstruációs vérével fest képeket. 

Nemrég a Daily Mailszámolt be a 20 éves lány "művészetéről".A londoni Jess eddig próbálgatta a szárnyait: már 6 festményt készített a saját vérével. Jess a Glasgow-i School of Art and Design hallgatója, és 1 éve gondolta úgy, hgy ő bizony kipróbálja ezt a módszert.

Akkor pont krétával, vízfestékkel és tollal alkotott valamit, ám épp megjött a menzesze, így jött a merész gondolat.

Forrás: Facebook/Jessica Tasmin Cummin

Művészetét az őskori barlangrajzok inspirálták, a vért ecsettel vagy tamponnal viszi fel a vászonra, a hatás pedig egészen más lesz, mintha mondjuk olajfestéket alkalmazna. Ha erősebb a ciklusom, hamarabb összegyűlik a kellő mennyiségű vér- mesélte a lány, aki elmondta azt is, hogy az általa használt különleges festékanyag a világos pirosról egy nap leforgása alatt sötétvöröses, barnás tónusúra változik.

Jess jól tudja, a legtöbb ember számára gusztustalan, amit csinál, családja azonban mindenben mellette áll. Elárulta azt is, a festményeknek szaguk sincs, így ettől senkinek nem kell tartania. Persze nem ez az egyetlen furcsaság a lány életében: másik hobbija az, hogy gyurmából formáz meg vaginákat.