A szép, őszi időtől el kell búcsúzni, jön a hideg és még több eső.

Országszerte erősen felhős, borult lesz az ég vasárnap. A délelőtti, kora délutáni órákban kevesebb helyen valószínű csapadék, majd késő délutántól nyugat felől ismét sokfelé számíthatunk esőre, záporra, néhol zivatarra.

Szükség lesz a sapkára, sálra, de még az esernyőre isForrás: Thinkstock

Sokfelé erős, helyenként viharos déli, délnyugati szél valószínű. Vasárnap késő délutántól a Dunántúlon egyre nagyobb területen a szél északnyugatira fordul, és erős, időnként viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap északon 10-15, délen 15-20 Celsius-fok között várható.

Ami a következő napokat illeti,el lehet búcsúzni a szép, őszi időtől: helyét a csapadékos, és egyre hűvösebb időjárás veszi át a hét elején.A köpönyeg.hu előrejelzése szerint már hétfőn kevesebb napsütés várható, és a nappali legmagasabb hőmérséklet sem lesz több 9 Celsius-foknál.

Kedden és szerdán - a megélénkülő szél mellett - tovább csökken a nappali hőmérséklet, melynek maximuma már csak 8 illetve 5 fok körül várható, csütörtökön hajnalban pedig talajmenti fagyra is kell már számítani. A hét második felétől enyhülés, viszont némileg több csapadék várható.