Komoly büntetést kapott a férfi, aki savval vakított meg egy kislányt

Forrás: Thinkstock -
büntetés sav Irán News
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megvakítottak egy iráni tolvajt, amiért az savat öntött egy 4 éves kislány arcára. A gyermek elveszítette a látását. Ebben az évben ez volt a második alkalom, hogy Irán szigorúan beváltotta a szemet szemért büntetést, ami egyébként kiszabható az Iszlám Államban is. 

Iránban az utóbbi években komolyan megemelkedett az efféle savtámadások száma, ezért is kezdték alkalmazni a szemet szemért büntetést, amit az emberjogi szervezetek természetesen mélyen elítélnek.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A Teheráni Ügyészségen a büntetőügyek vezetője, Mohammad Shahriari elmondta, hogy 2009-ben ez a férfi meszet dobott egy kislány arcára Sanandaj régióban, a kislány pedig megvakult. "Ma, a szakértők és az én jelenlétemben a törvényben írt megtorlást alkalmazták" - mondta a férfi.

Az áldozatok gyakran választhatnak, hogy pénz ellenében megkíméljék a támadójukat. 2011-ben például egy fiatal iráni nő, akit szintén megvakítottak, azt mondta, ő élne ezzel a lehetőséggel, mert nem látja értelmét annak, hogy támadója is átélje azt, amit ő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.