Meghalt egy rab egy budapesti börtönben. A férfi erőszakos bűncselekmények miatt ült, a cellájában kezdett dühöngeni és rátámadt az őrökre, akik minden bizonnyal többször megütötték és eszméletét vesztette.

Meghalt egy rab egy budapesti börtönben állítólag egy dulakodás következtében. A férfi erőszakos bűncselekmények miatt ült, többszörös visszaeső volt. A cellájában kezdett dühöngeni, rátámadt az őrökre, akik földre teperték és valószínűleg többször is megütötték. A férfi eszméletét vesztette és már nem tudták újraéleszteni sem az őrök sem a mentősök.

Meghalt egy rab egy budapesti börtönben - Képünk illusztrációForrás: AFP/Jeff Hayes

A boncolás megtörtént és elképzelhető, hogy az őrök intézkedése okozta a férfi halálát. A Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője megerősítette, hogy meghalt egy rab, valamint elmondta, a helyszíni szemle a katonai ügyész jelenlétében történt és elrendelték a nyomozást. Bántalmazás hivatalos eljárásban bűntette miatt nyomoznak. Igazságügyi orvosszakértő bevonásával vizsgálják a halál okát, gyanúsítottja egyelőre nincs az ügynek - írja az Origo.