Elhunyt egy rab a budapesti börtönben

Forrás: AFP/Jeff Hayes -
halál börtön rab
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt egy rab egy budapesti börtönben. A férfi erőszakos bűncselekmények miatt ült, a cellájában kezdett dühöngeni és rátámadt az őrökre, akik minden bizonnyal többször megütötték és eszméletét vesztette.

Meghalt egy rab egy budapesti börtönben állítólag egy dulakodás következtében. A férfi erőszakos bűncselekmények miatt ült, többszörös visszaeső volt. A cellájában kezdett dühöngeni, rátámadt az őrökre, akik földre teperték és valószínűleg többször is megütötték. A férfi eszméletét vesztette és már nem tudták újraéleszteni sem az őrök sem a mentősök.

Meghalt egy rab egy budapesti börtönben - Képünk illusztráció Forrás: AFP/Jeff Hayes

A boncolás megtörtént és

elképzelhető, hogy az őrök intézkedése okozta a férfi halálát.

A Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője megerősítette, hogy meghalt egy rab, valamint elmondta, a helyszíni szemle a katonai ügyész jelenlétében történt és elrendelték a nyomozást. Bántalmazás hivatalos eljárásban bűntette miatt nyomoznak. Igazságügyi orvosszakértő bevonásával vizsgálják a halál okát, gyanúsítottja egyelőre nincs az ügynek - írja az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.