A hírhedt drogbáró fia, Juan Pablo Escobar számunkra felfoghatatlan körülmények között élt. Szinte nem volt olyan, amit ne kapott volna meg apjától, aki hatalmának csúcsán a világ kokainkereskedelmének 80%-át tartotta kézben.

Az egyszerű ember számára felfoghatatlan az a fényűzés, amelyben Pablo Escobar családja élt. Volt miből költeni a nem mindennapi körülményekre, hiszen a hírhedt kolumbiai drogbáró hatalmának csúcsán már a világ kokainkereskedelmének a 80%-át tartotta a kezében. 1989-ben a Forbes magazin szerint a világ 7. leggazdagabb embere volt Pablo Escobar, aki a szegényebbeknek is adakozott, de a családjával bánt a legbőkezűbben.

Pablo Escobar fia vallott az elképzelhetetlen luxusról, amiben éltForrás: Origo

Legidősebb fia beszélt arról a fényűzésről, amiben része volt gyermekkorában. Házukból kilépve a kertben a hétköznapi ember számára különös kép fogadta: zebrák és elefántok grasszáltak. Rengeteg motor és játék állt a rendelkezésükre. "Olyan volt, mint egy valóságos Disneyland. Zsiráf, elefánt, motorkerékpárok, sok minden, amit csinálni lehetett, és sok pénz, amit el lehetett költeni" – idézi a fiú szavait a Daily Mail, aki annak ellenére, hogy elfogták apját, és neki menekülnie kellett, csodálja a férfit. "Az életemet adtam volna érte. Semmi esély nincs arra, hogy utáljam az apámat. Pontosan azt sem tudom, hogy miket csinált" – mondta Escobar fia. Hozzátette, szerinte apja vesztét az okozta, hogy politikai babérokra akart törni, különben talán még ma is élne.