Ahogy már írtunk róla, édesanyja, a Kossuth-díjas Lázár Kati rokkantkártyájával parkolt Jordán Adél. A színésznő lebukott, közokirat-hamisítás miatt eljárás indult ellene, és bíróság elé kellett állnia.

Az ügyet a Budai Központi Kerületi Bíróságon, zárt ajtók mögött tárgyalták, a sajtó képviselői azonban bemehettek az ítélethozatalra. Jordán Adélt bűnösnek találták, és százezer forint megfizetésére kötelezték, tehát a lehető legenyhébb büntetést szabták ki rá, valamint felhívták a figyelmét arra, hogy közszereplőként úgy kell élnie, hogy példát mutasson a társadalomnak, írja a Bors

"Ezentúl azt szeretném, ha az emberek arról beszélnének, amit a színpadon csinálok. És ennek megfelelően az életben is úgy fogok élni a továbbiakban – ahogy ezelőtt is –, hogy ne legyen alkalom az ilyen beszélgetésekre. Nagyon sajnálom, ami történt, igyekszem példamutató életet élni, mint közszereplő" – nyilatkozta Adél a lapnak. 

Liptainak is volt hasonló ügye
A Fővárosi Törvényszék jogerősen elítélte Liptai Claudiát közokirat-hamisítás miatt, a műsorvezető 2013-ban milliós pénzbüntetést kapott. A műsorvezető elhunyt édesanyja mozgáskorlátozott-igazolványát használta egy parkolásnál.
Közokirat-hamístás miatt ítélték el Jordán AdéltFotó: Polyak Attila - Origo