A tavaly elhunyt orvos-genetikus életének asszonyai nem bírnak szabadulni egymástól.

Bár Endre felesége, Erzsébet tudott a Dórával folytatott viszonyáról, mégis kitartott férje mellett az utolsó pillanatig. Arra azonban egyik asszony sem volt felkészülve, hogy a híres orvos halála után is rendszeresen egymás szemébe kell majd nézniük.

Czeizel Endre asszonyai nem tudnak megegyezni.Fotó: Zsigmond László/Life.hu

A pereskedés miatt Dóra rendszeresen felbukkan Erzsébet életében, aki nem szeretne már mást, csak hogy váljon ketté az útjuk, és legyen végre nyugalom. A professzornak Dóra két gyermeket is szült, akik így a genetikus örökösei lettek. Az ügy legérzékenyebb része azonban mégsem a két gyermek öröksége, hanem Czeizel értékes festékgyűjteménye, melyből Dóra szerint néhány darab az ő gyermekeit illeti.

Emiatt helyszíni szemlét tartottak a közelmúltban, így kellett ismét a két nőnek találkoznia. Dóra egyébként férjhez készül menni, ezért Erzsébet abban reménykedett, hogy a házasság után végre mindenki lezárhatja a múltat, ám a hosszadalmas tárgyalások miatt erre még nincs lehetőség.

„Mi is hallottuk, hogy Dóra hamarosan férjhez megy, de az igazság az, hogy Erzsébet akkor lenne a legboldogabb, ha soha többé nem kellene hallania erről a hölgyről. Legyen nagyon boldog a házassága, de ne kelljen találkozniuk." – mesélte az egyik családtag a Best Magazinnak.