Lezárult az X-Faktor - és ahogy az lenni szokott - nem minden versenyző boldog a végeredménytől. Mata Ricsi a második helyen végzett, de nem volt elégedett. Családja szerint pedig nem biztos, hogy jót tett a fiatal fiúnak ez a verseny: túl sok pofont kapott.

Opitz Barbara örülhet, hiszen ő nyerte meg az idei X-Faktort. Két fiút kellett lenyomnia azért, hogy megvalósíthassa álmát, és neki sikerült. Mata Ricsi végzett a második helyen, természetesen ő már nem volt olyan boldog. Habár nyilatkozata szerint tudta, hogy nem ő nyeri meg a versenyt, mégis csalódottság tükröződött az arcán. A családja is sajnálja, hogy a fiatal fiúnak nem sikerült elérnie az első helyet, ők ráadásul még úgy is gondolják, hogy nem tett jót a tehetségkutató Ricsinek.

Mata Ricsi családja szerint nem tett jót a fiúnak az X-FaktorForrás: RTL

"Nem vagyok biztos benne, hogy jót tett a fiamnak ez a verseny. Nagyon sok kemény kritikát, sokkal több pofont kapott, mint bármelyik másik versenyző. Azt pedig egyenesen felháborítónak tartom, amit Puskás Peti a győztes dalt követően mondott, hogy beismeri, Barbi dala a győztes sláger. Egy mentornak egy pillanatig sem szabad elengednie mentoráltja kezét! Még akkor sem, ha tényleg gyengébb volt a produkció" - mondta a Blikknek Ricsi apukája, Mata Ernő. Hozzátette a döntős dalokra már ő készítette fel fiát, igaz nincs szaktudása, de úgy érzi, ő sokkal jobban ismeri gyermekét. "Nem tagadom, hogy még sokat kell tanulnia, de nála sokkal célravezetőbb a burkolt kritika, minta a kemény odaszólások"- mondta, és azt is bevallotta, hogy nem tudják, hogy építik majd tovább Ricsi karrierjét. "Kizárt, hogy felköltözzünk Pestre, hiszen nincsen semmi anyagi tőkénk. Most egyelőre az ünnepekre koncentrálunk, aztán meglátjuk, hogyan tovább" - mondta az apa. A lapnak megszólalt Puskás Peti is, aki nem osztja Mata Ernő véleményét. "Ricsi eleinte nagyon nehezen viselte a kritikát, de szerintem mostanra már megtanulta hasznosítani. Sajnos ez a döntő nem úgy sikerült, ahogy vártuk, Barbi sokkal jobb volt, amit a nézők is elismertek. Büszke vagyok Ricsire, és ha a jövőben szüksége van tanácsra, tudja, hogy hozzám bármikor fordulhat!" - árulta el a mentor.