szabadlábra helyezés börtön rab
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlen, de megtörténhet: véletlenül helyeztek szabadlábra egy rabot, és évekig rá sem jöttek a bakira.

2000-ben ítélték el Rene Lima-Marint emberrablásért, 98 év letöltendő börtönbüntetést kapott, ám valamilyen adminisztratív baki miatt, Renét 2008-ban feltételesen szabadlábra helyezték.

Véletlenül került szabadlábra egy rab
Képünk illusztráció Forrás: AFP/Mehdi Fedouach

A rab természetesen nem kérdezett, csak csendben hagyta, hogy a hatóságok tegyék a dolgukat, és így 2014-ig boldogan élhetett szabad emberként. Mióta kiderült a malőr, hosszas jogi csatározások zajlanak, hiszen az elítélt férfi ragaszkodni szeretne a könnyen jött szabadságához. - írta meg a The Guardian.

A colorádói férfi azzal érvelt, hogy kölyök fejjel elkövetett egy hibát, ám neki most a családja, a gyerekei mellett lenne a helye. Sokak szerint a börtön nem változtatja meg az embereket, és az ügyész véleménye szerint is magától kellett volna jeleznie az adminisztrációs hibát, hiszen biztosan tudta, hogy a szabadság nem illette őt jogosan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.