Már nem uralkodna Erzsébet királynő, ha a szorgalmas palotaőrök meghúzták volna a ravaszt. Néhány évvel ezelőtt ugyanis betolakodónak hitték a felséget, mikor az hajnalban a villa körül sétálgatott.

Nem lehet panasz a Buckingham-palota őreire, még a királynőt is lelőtték volna, mikor az hajnalban a villa körül sétálgatott. Néhány évvel ezelőtt történt az eset, de csak most került nyilvánosságra.

Majdnem meghalt Erzsébet királynőForrás: AFP

A királynő rajong az éjszakai sétákért, azon a bizonyos estén is így tett, de ez a hóbortja majdnem az életébe került. A palotaőrök ugyanis csak egy árnyat láttak sétálgatni, és betolakodónak hitték az illetőt. Egyikük már a puskát is elővette, és úgy szegezte az árnyalaknak a kérdését. "Ki az?". Legnagyobb meglepetésükre a királynőtől érkezett válasz. "Fenébe, felség. Majdnem lelőttem" - mondta az őr, amikor felismerte Erzsébet királynőt. és csendben várta a szidást, de helyette csak gúnyos választ kapott. "Legközelebb majd csengetek, mielőtt sétálni indulok, így nem kell majd lelőnie" - idézi a Times a történteket.