A 74. Golden Globe díjátadó gálán Meryl Streep kapta a Cecil B. DeMille filmrendezőről elnevezett életműdíjat. A színésznő szokásához híven ismét lélegzelállítóan szép volt és elképesztő köszönőbeszédet mondott...

A Golden Globe életműdíját olyan művészek kaphatják meg, akik a szórakoztatóiparra nagy hatást gyakorolnak. A tavalyi évben Danzel Washington nyerte, előző években pedig George Clooneyt, Woody Allent és Jodie Fostert, Morgan Freemant, Robert DeNirot, Steven Spielberget és Martin Scorseset jutalmazták ezzel az elismeréssel.

#MerylStreep accepted the Cecil B. DeMille award at the #GoldenGlobes today. Watch her powerful speech on JJ now.

Just Jared (@justjared) által közzétett fénykép,

Idén a nyolcszoros Golden Globe díjazott és háromszoros Oscar- díj nyertes ikont, Meryl Streepet tűntették ki, aki ismét lenyűgözően festett a színpadon, köszönőbeszéde pedig elsöprő sikert aratott.

Könnyeivel küszködve köszönte meg a színésznő ezt a hatalmas elismérést és szokásához híven ismét olyan beszédet mondott, aminek komoly mondanivalója van, ezúttal erősen politikai is. Több külföldi pályatársát említette, akik elképesztően tehetségesek, de nem amerikainak születtek- "Ha kidobják őket, ki marad Amerikában?" - utalt itt Trump elnök politikai nézeteire.

Michelle Williams és Meryl Streep a 2017-es Golden Globe-gálánForrás: AFP

"A tiszteletlenség tiszteletlenséget szül. Az erőszak pedig erőszakot. Ha a hatalom arra használja a pozícióját, hogy terrorizáljon másokat, mind veszíteni fogunk."

A végén pedig elhunyt színésztársa, Carrie Fisher szavaival búcsúzott: "Vedd elő a megtört szíved, és alakítsd át művészetté."