Hiába fekszik tehetetlenül már 3 éve a híres Forma-1-es pilóta, az emberek nem feledkeztek meg róla. Több mint 177 ezer szavazat alapján részesült most komoly elismerésben Michael Schumacher. 

A férfiak közül Michael Schumacher, a nők esetében pedig Magdalena Neuer a szerencsés, aki bekerülhet a német sportsegélyszervezet Hírességek Csarnokába. Az 5 napig tartó szavazás során több mint 177 ezer voksot adtak le az emberek. Mindkét győztes fölényes győzelemmel ért célba. 

Michael Schumacher komoly elismerésben részesültForrás: AFP

Schumacher a szavazók 67%-ának bizalmát nyerte el. Mögötte pedig az alábbi nevek és százalékok sorakoztak: 2. Lothar Matthäus (labdarúgás, 13%), 3. Georg Hackl (szánkó, 11%), 4. Sven Hannawald (síugrás, 6%), 5. Markus Wasmeier (alpesi sí, 3%) - írta meg a Bild

Az emberek nemcsak a karrierjükben elért sikereik miatt szánták Magdalenát és Michaelt győztesnek, hanem példamutató társadalmi szerepvállalásuk miatt is. 

Thomas de Maizière, a Sportsegély vezetője meg is ragadta az alkalmat, hogy üzenhessen a betegséggel küzdő pilótának és a családjának. 

"Nagy harcosként ismerem őt, szívből kívánok neki minden jót a gyógyulás felé vezető úton!"