Klapka György halálával rengeteg teendő szakadt a családtagok nyakába: annyi az elfoglaltságuk, hogy még rendesen meg sem tudták gyászolni az üzletembert. A zálogházat felügyelők ellenőrzik, miközben a család a temetést szervezné, bár még azt sem tudják, hol fogják eltemetni az Aranyembert.

Razziáztak a bankfelügyelők Klapka György zálogházában. Tudni akarták, hogy az üzletember halála után is minden rendben megy-e. Az üzletember legkisebb gyermeke, Sandy volt az, aki körbevezette az ellenőröket és elárulta, hogy ők maguk is felajánlották a Magyar Nemzeti Banknak a vizsgálat lehetőségét, így mindenki megnyugodhat: a zálogház rendben üzemel tovább.

Klapka György zálogházában razziáztakFotó: Nagy Attila [origo]

"Amikor meghalt apu, telefonáltunk a Magyar Nemzeti Bankba, jeleztük is, hogy ha gondolják, jöjjenek ki, ellenőrizzenek minket, de nemet mondtak. Aztán ma megjelentek, de ez érthető is, hiszen sokan megijedtek, hogy bezárunk. De egy zálogház nem zárhat csak úgy be, hiszen itt nem a mi tulajdonaink vannak" - árulta el a Blikknek Klapka György lánya. Az Aranyember halála után az új igazgatósági elnök kinevezéséhez is szükséges a Magyar Nemzeti Bank engedélye. Klapka György gyermeke azt is elárulta, egyelőre a végakaratot sem ismerik, pedig sok a tennivalójuk. "Nem tudom, mi lesz, még gyászolni sem volt időnk. Tudjuk, hogy van egy végrendelet, de azt nem, hogy mi van benne. Nem tudom, apu mit szeretne, hogy ki folytassa, folytassuk-e egyáltalán. Minden a hagyatéki eljáráskor dől el, ami hónapok múlva lehet" - mondta Sandy. Az is kiderült, hogy egyelőre nem tudják, hol helyezik örök nyugalomra Klapkát. "A héten derül ki, hogy mikor és hol lesz a temetés. Még folynak az egyeztetések" - mondta az üzletember fia. "Jelen állás szerint egyáltalán nem tudom, hogy lesz" - árulta el.

Klapka György végakarata hátborzongató
Abban reménykedünk, hogy talán mégsem gondolta komolyan a végakaratát Klapka György, mert ez több mint vérfagyasztó. Olvasd el erről a life.hu cikkét!