Erzsébet királynő bérleti díj páholy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aki megfizeti az árát, akár a királynő mellett is helyet foglalhat a Royal Albert Hall hangversenyteremben. 

Eladóvá vált egy páholy a Royal Albert Hall hangversenyteremben, Erzsébet királynő közelében. 2,5 millió font, azaz nagyjából 890 millió forint a bérleti díj, ám ez 849 évre szól.

1 milliárd forintért lehetünk a királynő közelében Forrás: Getty Images

A 12 ülőhelyes magánpáholy 849 évre szóló bérlése természetesen generációról generációra örökíthető. Az értékesítésért felelős Harrods Estates nevű cég vezetője azt mondta, hogy ezek a páholyok nagyon népszerűek lettek az útóbbi néhány évtizedben. Állítása szerint azonban sokan nem magánhasználati célból, hanem befektetési szempontok miatt vásárolnak páholyokat. - írta meg a CNBC.

A királyi család páholya az Albert Hall hangversenyteremben Forrás: AFP/2015 Getty Images/Chris Jackson

Az Albert Hall 1871-ben nyitotta meg kapuit, ahol egyszerre maximum 5272 fő számára tudnak helyet biztosítani. Ezek közül már 1300 ülőhely magánkézben van, de a most eladásra szánt páholy különlegesebb mint a többi, hiszen mindösszesen 5 másik páholy választja el Erzsébet királynő ülőhelyétől.

Idén is ad díjátadó ünnepséget a brit filmakadémia, melynek helyszíne nem meglepő módon a Royal Albert Hall hangversenyterem lesz. A rendezvényen általában a királyi család is tiszteletét teszi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.