Aki megfizeti az árát, akár a királynő mellett is helyet foglalhat a Royal Albert Hall hangversenyteremben. 

Eladóvá vált egy páholy a Royal Albert Hall hangversenyteremben, Erzsébet királynő közelében. 2,5 millió font, azaz nagyjából 890 millió forint a bérleti díj, ám ez 849 évre szól. 

1 milliárd forintért lehetünk a királynő közelébenForrás: Getty Images

A 12 ülőhelyes magánpáholy 849 évre szóló bérlése természetesen generációról generációra örökíthető. Az értékesítésért felelős Harrods Estates nevű cég vezetője azt mondta, hogy ezek a páholyok nagyon népszerűek lettek az útóbbi néhány évtizedben. Állítása szerint azonban sokan nem magánhasználati célból, hanem befektetési szempontok miatt vásárolnak páholyokat. - írta meg a CNBC.

A királyi család páholya az Albert Hall hangversenyterembenForrás: AFP/2015 Getty Images/Chris Jackson

Az Albert Hall 1871-ben nyitotta meg kapuit, ahol egyszerre maximum 5272 fő számára tudnak helyet biztosítani. Ezek közül már 1300 ülőhely magánkézben van, de a most eladásra szánt páholy különlegesebb mint a többi, hiszen mindösszesen 5 másik páholy választja el Erzsébet királynő ülőhelyétől. 

Idén is ad díjátadó ünnepséget a brit filmakadémia, melynek helyszíne nem meglepő módon a Royal Albert Hall hangversenyterem lesz. A rendezvényen általában a királyi család is tiszteletét teszi.