A sztárvilágban is számtalan példa akadt rá, hogy valaki a húszas évei előtt vált édesanyává. Bár van, aki ilyenkor feladja a karrierjét, ezek a hölgyek nem mondtak le az álmaikról. Cikkünkben bemutatjuk Hollywood legsikeresebb tini anyukáit, akik a korán jött gyermekeik mellett is hatalmas sikert futottak be. 

Sofía Vergara

Kolumbiai színésznő, televíziós személyiség és modell. Ma már legtöbben a Modern család egyik főszereplőjeként ismerik. Kevesen tudják, de Sofía mindössze 19 éves volt, amikor teherbe esett, majd 1992-ben életet adott első és eddig egyetlen gyermekének, Manolónak. Férje nem sokkal később elhagyta, így a sztár egyedülálló anyukaként volt kénytelen felnevelni a csöppségét. Bár a fiatal szépségnek nem lehetett könnyű, a pici mellett sem volt hajlandó lemondani a karrierjéről: modellként, illetve műsorvezetőként dolgozott a szülőhazájában. Napjainkban a híresség a 34. legbefolyásosabb nő a világon a Forbes szerint, sőt mivel 2015 novemberében másodjára is férjhez ment – Joe Manganiellónak esküdött örök hűséget –, esélye van egy újabb csemetére.

Sofia Vergara és fia, ManoloForrás: Instagram/Sofia Vergara

Solange Knowles

Beyoncé húga mindössze 17 éves volt, amikor oltár elé állt szerelmével, Daniel Smithszel. Egy év után meg is érkezett a gyermekük, Julez. Bár a házasság nem tartott sokáig, Solange egyáltalán nem bánja a történteket. Mint korábban is nyilatkozta, számára a fia jelenti az egyetlen boldogságot. Ma már énekesnőként, dalszerzőként és modellként keresi a kenyerét, sőt azóta ismét rátalált a boldogság: három évvel ezelőtt hozzáment a legnagyobb sztárok videoklipjeinek rendezőjéhez, Alan Fergusonhoz.

Julez, Solange és újdonsült férje, Alan FergusonForrás: Instagram/Solange Knowles

Jamie Lynn Spears

A világhírű énekesnő, Britney Spears húga mindig is szeretett volna színésznő lenni, ám a sors közbeszólt. Alig múlt 16 éves, amikor megtudta, hogy gyermeket vár. A sztár 2008 júniusában hozta világra kislányát, Maddie Briannt. Akkori vőlegénye, Casey Aldridge mindössze pár hónapig vigyázott rájuk. Hosszú évek után Jamie Lynn nemrég döntött úgy, hogy countryénekesnő lesz, az első albuma pedig már ki is került a boltok polcaira. A fiatal lány szerint először nagyon nehéz volt megbirkóznia azzal, hogy a média meghurcolta, ám ma sem cselekedne másképp. Jelenleg boldog házasságban él férjével, James Watsonnal, aki valósággal rajong a kislányáért.

Jamie Lynn Spears lányával és férjévelForrás: Instagram/Jamie Lynn Spears

Aretha Franklin

Tizenhatszoros Grammy-díjas amerikai énekesnő, az amerikai zene és előadó-művészet egyik önmagán is túlmutató jelentőségű művésze. Kevesen tudják, de Arethának sok mindenről kellett lemondania, hogy világsztár válhasson belőle. Az énekesnő két gyermeket hozott a világra a tini éveiben: első fiát 13 évesen, míg a másodikat 15 éves korában szülte. A fiúkat a nő nagynénje nevelte fel, így Aretha a zenei karrierjével tudott foglalkozni. Napjainkban ő az egyik legsikeresebb női előadó, aki 75 millió eladott lemezzel büszkélkedhet. Bár a világ a lábai előtt hever, a gyermekeivel alig vannak közös emlékei.

Aretha Franklin az énekesi karriert választotta a gyereknevelés helyettForrás: AFP

Anna Nicole Smith

Amerikai szexszimbólum, modell és színésznő. A Playboyban való szereplés előtt Nicole főállású édesanyának készült: 18 évesen egy csodaszép kisfiúnak adott életet. 20 évvel később újból teherbe esett. Lányát, Danielynnt a 2006-ban nagyon fiatalon elhunyt fia, Daniel után nevezte el. A fiú akkor halt meg, amikor meglátogatta anyját és újszülött húgát egy bahamai kórházban – gyógyszer-túladagolás végzett vele. A modell nem tudta feldolgozni első gyermeke tragikus halálát, ezért 2007-ben öngyilkosságot követett el. 

Anna Nicole Smith és fia, DanielForrás: AFP