Borzalmas tragédia érte a Franciaországból hazafelé tartó fiatalokat: buszukat Olaszországban baleset érte. 16 fiatal vesztette életét, akiket az egész ország gyászol. Geszti Péter hallgatással és szívszorító sorokkal emlékezik meg azokról, akik elhunytak.

Az egész ország gyászolja a Veronai buszbaleset áldozatait. 16 fiatal vesztette életét Franciaországból hazafelé tartva. A tanárok és a diákok között is van hős: a tornatanár életét kockáztatva mentette a diákokat, ám ő mindkét gyermekét elvesztette. Az egyik tanulót pedig az ablaktörő kalapáccsal a kezében találták meg, ő sem élte túl a szörnyű balesetet. Ma mindenki az áldozatokra emlékezik, a hírességek is. Liptai Claudia, Majka és Rubint Réka is kifejezte már együttérzését, ahogy nemrég Geszti Péter is. 

Geszti Pétert is megrendítette a buszbalesetFotó: Szabó Gábor - Origo

A Sláger FM Facebook-oldalán tette közzé szívszorító sorait. Úgy döntött ugyanis, hogy ma nincs helye a rádióban szavaknak. "Csak zenék fognak szólni a Sláger FM-en. Mert ezúttal nincs helye poénnak, retró időutazásnak, mi-lett-volna-ha játékoknak, nincs helye csipkelődésnek, sőt szavaknak se nagyon.  A Verona mellett balesetet szenvedett magyar busz áldozatainak emlékét kívánom ezzel tiszteletben tartani, és bízom benne, hogy a sérültek felépülhetnek, és visszatérnek közénk. Egyben ismeretlenül is együttérzésemet szeretném kifejezni az áldozatok családjainak.  Hétfőn nemzeti gyásznap lesz, az épületeken fekete zászlók, a házakban szomorúság, az ablakokban gyertya. Kétgyermekes apaként különösen megrázott ez a tragédia, és elképzelni sem tudom, milyen lehet ebben érintettnek lenni. Csak egyet tehetek: ma hallgatok, és félárbócra eresztem a szívemet" – írta ki Geszti Péter. Nem ez az egyetlen műsor, ami elmarad. Kegyeleti okokból A Dal második válogatóját sem tartották meg, valamint ma nem lesz látható a Sztárban sztár + 1 kicsi című műsor sem.