A fiatal lány és testvérei folyamatosan éheztek; a 16 éves tinédzser szervezete feladta a harcot, belehalt az éhségbe. 

Natalie Finn-nel hivatalosan hirtelen szívmegállás végzett. A lány halálának körülményei azonban sokakban felvetett néhány kérdést, ezért a rendőrség nyomozást indított az ügyében.

A lány halála után 6 héttel letartóztatták a lány szüleit, ugyanis kiderült, hogy ők tehetnek a tini korú gyermek haláláról. A szomszédok már korábban is jelezték a hatóságok felé, hogy valami nincs rendben a család körül: Natalie rendszeresen erős testszagot árasztott, csontsoványra fogyott, és gyakran ételt kéregetett magának és a testvéreinek - írta meg a DailyMail.

Csontsoványra fogyott, és gyakran ételt kéregetett magának és a testvéreinek (képünk illusztráció)Forrás: Thinkstock

A vádirat a szerint a szülők minden nemű gondoskodást megtagadtak a lányuktól. Sem higiéniai, sem egészségügyi, de még táplálkozásbéli ellátásban sem részesült. A szülőket gyermekük veszélyeztetése és elhanyagolása miatt állították bíróság elé, a nőt azonban gyilkossággal is vádolják: a szülők 2011-ben elváltak, így ő a közvetlen felelős a lány 2016 októberében bekövetkező halála miatt, hiszen vele élt együtt.

A tárgyalás során mindkét szülő ártatlannak vallotta magát.

A Natalie-val közösen élő 14 és 15 éves testvérei is hasonló veszélyeknek voltak kitéve, de szerencsére őket még időben kitudták menteni a család karmai közül.