gyilkosság börtönőr rab
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három börtönőr végzett a Kozma utcai börtön egyik rabjával. Elképesztő brutalitással verték össze a beteg embert. 

2016 novemberében történt az eset, amikor 3 börtönőr komoly indok nélkül vert halálra egy betegeskedő rabot, Csiki Sándort. Az áldozat egy verekedés miatt került a fogdába, ahol sajátos szabályok szerint zajlik az élet.

Egy fogvatartottat motoz az egyik fegyőr a Budapesti Fegyház és Börtön Kozma utcai épületében Forrás: MTI/Beliczay László

A rabok csak éjszaka használhatják a matracaikat, melyeket napközben elkoboznak tőlük. Sándor azonban olyan betegségben szenved, ami miatt orvosi engedélyt kapott az egésznapos fekvésre. A 3 börtönőrt ez azonban nem érdekelte, megkísérelték elvenni az áldozat matracát, aki ezt nem engedte. Ezért kapta a súlyos verést.

43 ütés és rúgás nyomait fedezték fel a férfi holttestén, aki az első orvosi vélemény szerint szívelégtelenségben veszítette életét.

Ám a mostani orvos-szakértők több sérülést is felfedeztek a fején, illetve bakancsnyomot találtak az arcán. A börtönőrök ellen halált okozó testi sértés miatt indítottak nyomozást. - írta meg a Híradó.hu

Manapság már egy Facebook poszt miatt is börtönbe lehet kerülni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.