Tupac Shakur Elvis Presley Marilyn Monroe Michael Jackson Paul Walker
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mikor egy igazán nagy sztár veszíti életét, elkerülhetetlen, hogy ne alakuljon ki egy-egy összeesküvés-elmélet a halálával kapcsolatban, még akkor is, ha pontosan tudjuk, hogy miért hunyt el az illető. Íme öt sztár, akik őrült elméletek áldozataivá váltak.

Tupac Shakur

A mindenki által ismert amerikai rapper 1996. szeptember 13-án, 25 évesen veszítette életét. Vezetés közben egy autó mellé hajtott, majd tüzet nyitottak belőle a fiatal férfira. A sztár azonnali kórházi ellátásban részesült, három napig mesterséges kómában tartották, de sajnos nem tudták megmenteni az életét.

Ám néhány szemtanú azt állítja, hogy látta Tupac boncolási fotóit, és azokon a képeken nem ő szerepel. Ez azt jelentené, hogy az egykori rapkirály még él? Talán belekeveredett valamibe, és így próbálta megőrizni a szabadságát?

Sokan úgy tartják, hogy Tupac még mindig él Forrás: Origo

Michael Jackson

2009. június 25-én kapott szárnyra a hír, hogy a pop királya életét vesztette. A vizsgálati eredmények szerint túladagolt nyugtatók okozták a halálát. Jackson családja és a fanatikus rajongók azonban nem akarják elhinni, hogy ez áll a legendás zenész halálának hátterében.

La Toya Jackson szerint testvérét az óriási vagyona miatt végezték ki, a popkirály lánya, Paris Jackson elmesélése szerint pedig az apja már jó előre tudta, hogy meg fogják ölni. De olyan elmélet is létezik, amely szerint Jacko még mindig él, sőt még szemtanúk is vannak, akik látták őt a világ különböző pontjain felbukkanni.

Michael Jackson előre tudta, hogy meg fogják ölni? Forrás: AFP


Paul Walker


A Halálos iramban című filmek sztárja 2013. november 30-án vesztette életét. A boncolási eredmények és a helyszínelés szerint közúti baleset áll a dolog hátterében. Paul barátja, Roger Rodas gyorshajtás miatt veszítette el az uralmát az autó felett, idegenkezűségre utaló jel nincs. Ám ezt nem mindenki hiszi el, ugyanis sokak szerint gyilkosságról van szó: nagyon furcsa, hogy egy Porsche törmelékké zúzódik egy „egyszerű” közúti baleset során.

Az is hihetetlen, hogy mindenki okostelefonnal jár, illetve térfigyelő kamerák is voltak az adott útszakaszon, mégsem készült egyetlen felvétel sem a balesetről, illetve ami készült, az eltűnt. Más információk szerint az autón lévő gumik kilencévesek voltak, és szemtanúk szerint a jármű úgy cikázott jobbra-balra az úttesten, mintha valaki rángatná a kormányt.

Nem tudjuk, miért csapódott be Paul Walker autója Forrás: UIP-Duna Film

Marilyn Monroe

A hollywoodi partik csillogó szexszimbólumának halála a mai napig nem tisztázott. Számos elmélet kering a szépség halála körül, de valószínűleg az igazságot örökre magával vitte a sírba. John F. Kennedy, illetve testvére, Robert Kennedy egykori szeretője állítólag gyógyszer-túladagolással végzett magával 1962. augusztus 5-én.

Más elméletek szerint azonban nem akart öngyilkos lenni, csak egy endometriózis nevű betegségben szenvedett, és a fájdalmait akarta csillapítani azon a tragikus napon. Létezik olyan elmélet is, hogy valamelyik szeretője gyilkolta meg, akinek érzelmeit Marilyn nem viszonozta.

Marilyn Monroe halálát csupa homály fedi Forrás: Northfoto

Elvis Presley

A világhírű énekes holttestére 1976. augusztus 16-án találtak rá az otthonában, Gracelandben. A hivatalos boncolási eredmények kimutatták, hogy Presley kábítószer-túladagolásban hunyt el, vagyis öngyilkosság okozta a halálát. Bár más vélemények szerint nem akarta megölni magát, csak az euforikus állapot hevében elmérte a drog mennyiségét.

Sokan azonban azóta is látni vélik itt-ott a fantasztikus hangú sztárt Amerikában. Állítólag Presley-nek elege lett a hírnévből és a reflektorfényből, ezért Brazíliába költözött, ahol megfelelő mennyiségű pénzért elhallgatták az ottlétét, majd plasztikai műtéteken is átesett, hogy senki ne ismerje fel.

Sokan látni vélik az utcán a Királyt Forrás: Northfoto

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.