Elhunyt Csikós Attila, a Magyar Állami Operaház örökös tagja

halál Magyar Állami Operaház Csikós Attila
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszan tartó, súlyos betegség után távozott Csikós Attila, aki a Magyar Állami Operaház örökös tagja és mesterművésze volt. Életének 75. évében hunyt el.

Csikós Attila hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el életének 75. évében. Kossuth- és Jászai Mari-díjas építész, jelmez- és díszlettervező volt, a Magyar Állami Operaház örökös tagja és mesterművésze, valamint a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.

Elhunyt Csikós Attila - Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója egy nappal Csikós Attila halála előtt közölte, hogy

az Arabellához és a Szilfid című baletthez készült két utolsó díszletét az Opera védetté nyilvánítja, és megőrzi az utókornak.

Csikós Attila 40 éven át határozta meg az Opera látványvilágát, száznál több szabadtéri és arénaprodukció fűződik a nevéhez. 1968-tól mintegy 90 színházi bemutatóra is tervezett díszletet a Nemzeti Színházban, a Vígszínházban, a Pesti Színházban, a Madách Színházban, egyéb darabok mellett Az ügynök halála és A vágy villamosa, az Oliver, Shakespeare-királydrámák vagy a János király és az V. Henrik című előadásokét. Csikós Attilát az MMA és a Magyar Állami Operaház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek - írja az MTI.

Visszatérhetnek a kemény mínuszok: akár -12 fok is lehet jövő hét elején!http://www.life.hu/news/20170209-idojaras-elorejelzes-a-jovo-hetre.htmlMár épp kicsit jobbra fordult az idő, most mégis visszatérhetnek éjszakánként a kemény mínuszok, a szélcsendes, fagyzugos helyeken akár -12 fok is lehet jövő hét elején. News--Gyászol a királyi család: Holtan találták Károly herceg keresztlányáthttp://www.life.hu/news/20170209-meghalt-tara-palmer-tomkinson-45-eves-volt.htmlTara Palmer-Tomkinson Anglia egyik híres tévés személyisége volt. Szülei révén évek óta jó kapcsolatot ápolt a királyi családdal, Károly szinte a keresztlányaként tekintett rá, és részt vett Vilmos és Katalin 2011-es esküvőjén is. News--Időjárás: hószállingózás és ragyogó napsütés is várható http://www.life.hu/news/20170208-idojaras-hozapor-es-napsutes-is-lesz.htmlÉrezhetően kellemesebb az időjárás mostanában, de a hótól még nem búcsúzhatunk el örökre. Hószállingózás és borult idő jellemző a héten, azonban szombaton ránk mosolyog a szerencse. Akkor érdemes szabadtéri programot tervezni. NewsThinkstockVeronia buszbaleset: pénteken egyeztetnek az egyik sérült hazaszállításárólhttp://www.life.hu/news/20170208-veronia-buszbaleset-penteken-egyeztetnek-az-egyik-serult-hazaszallitasarol.htmlPénteken egyeztetnek az olaszországi buszbaleset egyik súlyos sérültjének hazaszállításáról. Ő az a 30 év körüli férfi, akit kedden felébresztettek a kómából - közölte Tamás Róbert, az MH Egészségügyi Központ-Honvédkórház orvosigazgatója szerdán. News--Nagy bejelentést tett Risztov Éva: "Már más dolgok érdekelnek"http://www.life.hu/news/20170208-risztov-eva-visszavonul.htmlÚgy döntött, végleg felhagy a versenyzéssel, más tervei vannak. News--71 évesen elhunyt Richard Hatch, a Csillagközi romboló sztárjahttp://www.life.hu/news/20170208-richard-hatch-a-csillagkozi-rombolo-sztarja-elhunyt.htmlHosszú küzdelem után adta fel a harcot Richard Hatch a hasnyálmirigyrákkal szemben. A Csillagközi romboló sztárja 71 éves volt. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.