A veronai buszbaleset áldozatainak emlékére és a családok megsegítésére öregfiúk-focitornát rendeztek vasárnap. A kezdőrúgást az egyik áldozat, Botond édesapja végezte el, aki megtiszteltetésnek érzi, hogy felkérték.

Még nincs egy hónapja, hogy Veronában kigyulladt egy diákokat és tanárokat szállító busz. Összesen 16 halálos áldozatot követelt a tragédia. Az egész közvéleményt megrázta a baleset, azóta is rengetegen próbálnak segíteni a gyászoló családokon. A Ferencváros öregfiúk-csapata tornát rendezett, a kezdőrúgást az egyik áldozat édesapja, Norbert végezte el.

Tornát rendeztek az áldozatok emlékéreForrás: AFP/Handout

"Megtisztelt, hogy felkértek a kezdőrúgásra, bár ettől függetlenül is mindenképpen itt lettem volna a családommal. A mi családunk részéről körülbelül húszan voltunk itt. A körülményekhez képest jól vagyok. Naponta kétszer így is megsiratom a fiamat, de amennyire tudom, tartom magam. Legalábbis kifelé nem mutatom, mennyire megvisel Boti elvesztése" – mondta a Blikknek az apa. Hozzátette, a család egymást támogatva próbál túljutni a hatalmas veszteségen. Már az is sokat segített, hogy legalább nem személyesen nekik kellett azonosítani a fiukat. "Lelkileg sokkal nagyobb megrázkódtatás lett volna, ha személyesen nekünk kell azonosítani a fiamat, így amikor rágondolok, szerencsére azt a mosolygós arcot látom, amilyennek mindenki ismerte" – mondta az apa.