Íme néhány híresség, akik komolyan szenvedtek valamilyen függőségtől. Közülük sokan életüket veszítették, de olyan is van, aki győzött a szenvedélyével szemben. 

Vajon miért volt/van olyan sok szenvedélybeteg a sztárvilágban? Talán pont a siker és az ismertség teszi? Sajnos gyakori esetben a drogozásból már nincs visszaút, de szerencsére olyan sztárt is ismerni, aki megjárta a hadak útját, de végül visszatért közénk. 

Elvis Presley, a gyógyszerfüggő 

1977. augusztus 16-án veszítette életét, szívrohamot kapott. Azonban a sztár ehhez még nagyon fiatal lett volna egészséges esetben, viszont később megállapították, hogy gyógyszerfüggő volt, ami a turnézós életmódjával összeegyeztetve tönkretette Elvis szívét.

Napvilágra kerültek hírek, amelyek szerint Presley az életének utolsó 7,5 hónapjában összesen 8805 pirulát, tablettát, injekciót és ampullát döntött magába, amelyek többnyire fájdalomcsillapító és nyugtató hatású szerek voltak. A sztár idén lett volna 82 éves.

Idén töltötte volna be 82. életévét a sztárForrás: Northfoto

Lemmy Kilmister: ital, drog, cigaretta

Hivatalos információk szerint szívelégtelenség és prosztatarák okozta a híres énekes halálát, de sajnos ő is nagyon sokat tett azért, hogy pusztítsa az egészségét. Már fiatal korában rászokott az italozásra, az amfetaminfogyasztásra és a dohányzásra is.

Ezek külön-külön sem tesznek jót az ember szervezetének, de együttes erővel hamar képesek bárkit ledönteni a lábáról. Csoda, hogy Lemmy 70 éves koráig élt ilyen életmód mellett. Mindhárom szenvedélyét napi szinten gyakorolta.

Lemmy Kilmister, 70 éves korában hunyt elForrás: AFP/Ethan Miller

David Bowie: kokain, kávé, cigaretta és erőspaprika-függő volt

Bowie otthonába belépve nem volt ritka jelenség a dohányzóasztalon heverő jó minőségű kokain, egy-egy doboz Marlboro és egy csésze kávé sem. A napi több gramm kábítószer egy idő után komolyan befolyásolta David pszichés állapotát, paranoiától és hangulatingadozásoktól szenvedett.

Rengeteg tejet ivott, és sok erőspaprikát fogyasztott, ezekkel csökkentette az étvágyát. Ahogy azt a Life.hu korábban megírta, a zenész 2016 januárjában veszítette életét, 18 hónapig tartó betegeskedés után. 

David Bowie sem tudott megszabadulni a drogfüggőségtőlForrás: Jimmy King

Amy Winehouse: alkohol- és drogfüggő volt 

Az énekesnő 2007 óta folyamatosan ivott, de már nagyon fiatalon megismerkedett a drogok világával is. Élete nagy szerelmének, Blake Fielder-Civilnek köszönhetően hamar crack- és heroinfüggő lett, ugyanis a férfi komoly kábítószer-fogyasztó volt már akkor, amikor megismerkedtek 2004-ben. Kapcsolatuk nagyon viharos volt, és sokak szerint csak a szerek szeretete tartotta őket össze.

A tehetséges fiatal nő kétszer is elvonókúrára ment, de több ízben megszökött onnan, soha nem tudta végigcsinálni. Az európai turnéjának első állomásán, Belgrádban már jól láthatóan elhatalmasodott rajta a szenvedély. Elfelejtette a dalszövegeit, nem volt hajlandó énekelni, ezt követően pedig a turné többi állomását le is mondták. 2011 júliusában veszítette életét alkoholtúladagolásban.

Amy Winehouse életét végigkísérte a függőségForrás: Vertigo Média

Eminem: aki majdnem túltolta a gyógyszereket 

A híres rapper drogfüggősége a 8 mérföld című nagysikerű film forgatása közben alakult ki. Napi 16 órát dolgoztak, nem bírta tartani a lépést, folyamatosan túlhajszolt és kimerült volt. Állapota javítására nyugtató- és altatószereket kapott, ám ezekre hamar rászokott.

Egy idő után már olyan elképesztő mennyiséget szedett a pirulákból, hogy 3 év szünetet kellett tartania, amíg elvonóra ment. Ekkor egy interjúban elmesélte, hogy túladagolás miatt került kórházba, ahol kis híján életét vesztette. Ha 2 órával később érkezik meg vele a mentő, ma már nem lenne köztünk. Emiatt döntött a rehab mellett. 

Eminem súlyosan függő volt, majdnem bele is halt a gyógyszerfogyasztásbaForrás: Northfoto