Eminemtől Amy Winehouse-ig: sztárok, akik droggal küzdöttek

Elvis Presley drogfogyasztás David Bowie Eminem Amy Winehouse
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Íme néhány híresség, akik komolyan szenvedtek valamilyen függőségtől. Közülük sokan életüket veszítették, de olyan is van, aki győzött a szenvedélyével szemben. 

Vajon miért volt/van olyan sok szenvedélybeteg a sztárvilágban? Talán pont a siker és az ismertség teszi? Sajnos gyakori esetben a drogozásból már nincs visszaút, de szerencsére olyan sztárt is ismerni, aki megjárta a hadak útját, de végül visszatért közénk.

Elvis Presley, a gyógyszerfüggő

1977. augusztus 16-án veszítette életét, szívrohamot kapott. Azonban a sztár ehhez még nagyon fiatal lett volna egészséges esetben, viszont később megállapították, hogy gyógyszerfüggő volt, ami a turnézós életmódjával összeegyeztetve tönkretette Elvis szívét.

Napvilágra kerültek hírek, amelyek szerint Presley az életének utolsó 7,5 hónapjában összesen 8805 pirulát, tablettát, injekciót és ampullát döntött magába, amelyek többnyire fájdalomcsillapító és nyugtató hatású szerek voltak. A sztár idén lett volna 82 éves.

Idén töltötte volna be 82. életévét a sztár Forrás: Northfoto

Lemmy Kilmister: ital, drog, cigaretta

Hivatalos információk szerint szívelégtelenség és prosztatarák okozta a híres énekes halálát, de sajnos ő is nagyon sokat tett azért, hogy pusztítsa az egészségét. Már fiatal korában rászokott az italozásra, az amfetaminfogyasztásra és a dohányzásra is.

Ezek külön-külön sem tesznek jót az ember szervezetének, de együttes erővel hamar képesek bárkit ledönteni a lábáról. Csoda, hogy Lemmy 70 éves koráig élt ilyen életmód mellett. Mindhárom szenvedélyét napi szinten gyakorolta.

Lemmy Kilmister, 70 éves korában hunyt el Forrás: AFP/Ethan Miller

David Bowie: kokain, kávé, cigaretta és erőspaprika-függő volt

Bowie otthonába belépve nem volt ritka jelenség a dohányzóasztalon heverő jó minőségű kokain, egy-egy doboz Marlboro és egy csésze kávé sem. A napi több gramm kábítószer egy idő után komolyan befolyásolta David pszichés állapotát, paranoiától és hangulatingadozásoktól szenvedett.

Rengeteg tejet ivott, és sok erőspaprikát fogyasztott, ezekkel csökkentette az étvágyát. Ahogy azt a Life.hu korábban megírta, a zenész 2016 januárjában veszítette életét, 18 hónapig tartó betegeskedés után.

David Bowie sem tudott megszabadulni a drogfüggőségtől Forrás: Jimmy King

Amy Winehouse: alkohol- és drogfüggő volt

Az énekesnő 2007 óta folyamatosan ivott, de már nagyon fiatalon megismerkedett a drogok világával is. Élete nagy szerelmének, Blake Fielder-Civilnek köszönhetően hamar crack- és heroinfüggő lett, ugyanis a férfi komoly kábítószer-fogyasztó volt már akkor, amikor megismerkedtek 2004-ben. Kapcsolatuk nagyon viharos volt, és sokak szerint csak a szerek szeretete tartotta őket össze.

A tehetséges fiatal nő kétszer is elvonókúrára ment, de több ízben megszökött onnan, soha nem tudta végigcsinálni. Az európai turnéjának első állomásán, Belgrádban már jól láthatóan elhatalmasodott rajta a szenvedély. Elfelejtette a dalszövegeit, nem volt hajlandó énekelni, ezt követően pedig a turné többi állomását le is mondták. 2011 júliusában veszítette életét alkoholtúladagolásban.

Amy Winehouse életét végigkísérte a függőség Forrás: Vertigo Média

Eminem: aki majdnem túltolta a gyógyszereket

A híres rapper drogfüggősége a 8 mérföld című nagysikerű film forgatása közben alakult ki. Napi 16 órát dolgoztak, nem bírta tartani a lépést, folyamatosan túlhajszolt és kimerült volt. Állapota javítására nyugtató- és altatószereket kapott, ám ezekre hamar rászokott.

Egy idő után már olyan elképesztő mennyiséget szedett a pirulákból, hogy 3 év szünetet kellett tartania, amíg elvonóra ment. Ekkor egy interjúban elmesélte, hogy túladagolás miatt került kórházba, ahol kis híján életét vesztette. Ha 2 órával később érkezik meg vele a mentő, ma már nem lenne köztünk. Emiatt döntött a rehab mellett.

Eminem súlyosan függő volt, majdnem bele is halt a gyógyszerfogyasztásba Forrás: Northfoto
Sztárok, akik gyilkoltak: O.J. Simpsontól Oscar Pistoriusighttp://www.life.hu/sztarok/20170220-sztarok-akik-brutalis-gyilkossagot-kovettek-el.htmlAz, hogy valaki ismert, még nem jelenti azt, hogy jó ember is. Rengeteg híresség követett el brutális gyilkosságot, de sajnos nem mindenki kapta meg érte a méltó büntetését. Többnyire kivétel nélkül az összes ilyen ügy híressé vált, a nyilvánosság végig nyomon követhette, mivel védekeznek az olyan bűnözővé vált, egykor példaképnek tekintett sztárok, mint O.J. Simpson vagy Oscar Pistorius. TV + SztárokAFPSztárok legkínosabb reklámszereplései: Ördög Nórától Bodrogi Gyuláighttp://www.life.hu/sztarok/20170217-sztarok-kinos-reklamszereplesei-ordog-nora-bodrogi-gyula.htmlHazánkban is népszerű sztárokat alkalmazni egy-egy márka reklámozására, de sajnos kevés kisfilm sikerül jól. A legtöbb kínos mosolyra készteti a nézőt, de van olyan is, amit egyszerűen nézni is kellemetlen. Annak ellenére, hogy a reklámok nagy része komolytalanra sikerül, egyre több celeb vállal ilyen szerepléseket, persze nem véletlenül. Összeszedtük a hazai hírességek legzavarbaejtőbb reklámparádéit, íme! TV + Sztárok--Ők a legcsúnyább férfisztárok: Fotók!http://www.life.hu/sztarok/20170215-ok-a-legcsunyabb-ferfiak-a-sztarvilagbol.htmlA szépség és a tehetség nem mindig jár együtt. Hol egyikből, hol a másikból van több. Összeszedtük azokat a színészeket, akiket egyértelműen a tehetségük és a tudásuk miatt kedvelünk. TV + SztárokAFPSoproni Ágitól John Lennonig: sztárok, akik gyilkosság áldozatai lettekhttp://www.life.hu/sztarok/20170203-soproni-agi-john-lennon-sztarok-akiket-meggyilkoltak.htmlElveszíteni valakit mindig nagyon fájdalmas, de még szörnyűbb, ha az eltávozott ember gyilkosság áldozata lesz. Sajnos ilyen megrendítő és végtelenül szomorú esetek a világon mindenhol előfordulnak, a híres emberek közül is sokak életét vette el valaki más. Soproni Ági, John Lennon vagy éppen Tupac Shakur életét is egy másik ember oltotta ki. TV + SztárokOrigoDisney-sztárok akkor és most – Felismered az egykori gyerekszínészeket?http://www.life.hu/sztarok/20170203-disney-sztarok-akkor-es-most-fotosorozat.htmlEmlékeztek még azokra a Disney-sorozatokra, amelyeknek köszönhetően rengeteg tehetséges színészt és énekest ismerhettünk meg? Így néztek ki akkor, és így festenek ma: galéria! TV + Sztárok--Sztárok, akik súlyos balesetet szenvedtekhttp://www.life.hu/sztarok/20170125-balesetet-szenvedett-sztarok.htmlNéhány komolyabb baleset emlékét egy életen át sem lehet elfelejteni. A sztárok közül is akadnak néhányan, akik sajnos életre szóló traumát éltek át. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.