Ezek voltak a 2016-os év kedvenc utónevei

Forrás: -- -
keresztnév statisztika utónév
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hát erre azért nem számítottunk. Lassan egyre több hagyományos keresztnevet fognak lekörözni az újdonságok? 

Ahogy azt a Life.hu korábban megírta, tavaly betört hazánkba a Gandalf, és a Brájen név is, de úgy tűnik, egyelőre nem örvendenek nagy népszerűségnek. A 2015-ös keresztnévtoplista is érdekesen alakult, de az első 3 befutó egyezik a 2016-os eredményekkel.

2015 top 3 nevei

Lányok

  1. Hanna
  2. Anna
  3. Jázmin

Fiúk

  1. Bence
  2. Máté
  3. Levente
Ezek a 2016-os év kedvenc nevei
Képünk illusztráció Forrás: --

2016-ban azonban elkezdtek olyan nevek is felkapaszkodni, amiket nem olyan régóta választhatnak az újdonsült szülők. Nem semmi, hogy több Kevin van, mint József, de ugyanígy igaz, hogy a Brendon is népszerűbb, mint a Csongor, amit közvetlenül a Nikolasz név követ. Rikárdó is több van, mint Bertalan, és a Krisztofer is népszerűbb például a Miklós névnél.

A lánynevek esetében nincsenek ilyen érdekességek, többnyire ugyanazok a nevek cserélgetnek sorrendet. Nincs annyi különleges név a kedvencek között, mint a fiúk esetében.

2016-os top 10 nevek

Lányok: 1. Hanna 2. Anna 3. Jázmin 4. Zsófia 5. Zoé 6. Lili 7. Boglárka 8. Luca 9. Emma 10. Léna

Fiúk: 1. Bence 2. Máté 3. Levente 4. Dominik 5. Marcell 6. Dávid 7. Ádám 8. Noel 9. Dániel 10. Milán

Szerinted melyik a legbénább magyar utónév?

A Kovács Pistikék és Szabó Erzsikék kora lejárt - a jövő a Dzsúlióké, Gandalfoké vagy éppen Kalpavalliké, már ami a legifjabb generáció keresztneveit illeti. Íme, a Life.hu szubjektív toplistája: a legfurább utónevek lajstroma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.