2016 augusztusában borzolta fel a kedélyeket az a hír, miszerint egy ismert magyar színésznő nyolc évig leszbikus kapcsolatban élt egy fiatal lánnyal. Nos, ez a lány kitálal, könyvet írt a történetükből, ami a 2017–18-as színházi évad kezdetén jelenik meg.

Az egyik legismertebb, több állami díjjal is kitüntetett színésznő titkos élettársi kapcsolatban élt egy nála jóval fiatalabb nővel. A művésznő kilétére azóta sem derült fény, de egykori szeretője könyvet ír arról, ami velük történt. A mű nyomtatott formában és online is olvasható lesz – írja a Blikk.

A lány és a színésznő szerelme a színház falai között bontakozott ki, a fiatal ugyanis színházi hallgató volt. Először csak barátok voltak, majd az érzéseik szerelemmé alakultak, amiből élettársi kapcsolat lett.

Könyvet ír a híres magyar színésznő leszbikus szeretője - Krencsey Hella: ViaszBabaForrás: http://viaszbaba.blogspot.hu/

A szerző részletet is közöl a ViaszBaba című könyvből a blogján:

"Krencsey Hella: ViaszBaba - SzínészNŐt szerettem

A Színésznő az ország egyik ismert, budapesti művésznője. A lány főiskolai hallgató, céltudatos, fiatal és gyönyörű. Kettejük sorsa a belvárosi színház falai között bontakozik ki; a kezdeti barátságból szerelem lesz, majd nyolc éven át tartó, szélsőséges és izgalmakkal teli kapcsolat, mely a színházi háttér es érdekkapcsolatok szövevényében, valamint a társadalom figyelő tekintete előtt zajlik, és igazi unikumnak számít a meghasonlott művészvilágban.

Létezhet ilyen mindent elsöprő szerelem, és ha igen, hogyan működik? Milyen ember valójában A Színésznő, és hogyan lehet a „színészi én"-t meghatározni? Milyen egy igazi, mai, pesti színház zárt, belső világa? Kik és hogyan mozgatják a szálakat, hogyan születnek a nagy döntések? Mi a kirakat és mi maga a produktum? Mi a szerepe a nézőnek ebben az egészben? Mi az, ami a függöny mögött zajlik? – és mindezt hogyan lehet a valósággal összeegyeztetni?

Nyolc évig voltam főszereplő ebben a történetben. Igaz történet - igazi dráma a színpadon és az életben egyaránt, katartikus fináléval."