Fanni a Szavak című színdarab végén jelel el egy monológot, amelyben sok olyan kérdésre választ ad, amelyek az utóbbi hónapokban zajló vitákról szóltak az édesanyjával és családjával kapcsolatban.

Fanni és a családja között viszály dúl egy ideje, a szépség a színpadról mondta el édesanyjának hogy a szerelmet választja. A konfliktus oka egyébként a lány vőlegénye, édesanyja a férfit okolja azért, hogy Fanni elfordult tőle és családjától. Állítja, lánya egy ideje nem önmaga. 

"Anya! Én mindent neked köszönhetek. Mindenekelőtt azt, hogy élek, hogy felneveltél, hogy támogattál. Biztos vagyok benne, hogy ez nem volt egyszerű egy 'fogyatékos' lánnyal. De tudod, volt egy pillanat az életemben, amikor döntenem kellett. Arról, hogy megmaradok-e egy 'betegnek', aki mindig, mindenben támogatásra szorul, vagy megpróbálok normális fiatal nőként önálló életet élni. Igen, azzal, akit szeretek. És én döntöttem, anya. Az utóbbit választottam. Akkor is, ha ez neked vagy bizonyos embereknek nem mindig tetszik. Ne haragudj! Persze nincs kizárva, hogy megbotlok, vagy akár el is esek ezen az úton. De akkor az az én felelősségem lesz, nem pedig a siketségemé. Remélem, egyszer elfogadod ezt. Nagyon szeretlek" - idézi a monológot a Blikk

Weisz FanniForrás: Weisz Fanni