Sokáig nem tudták kihallgatni a veronai buszbaleset életben maradt sofőrét, de nemrég sikerült a rendőrségnek beszélnie a férfival. Kiderült, volt-e köze a balesetnek az alvászavarához.

A tragikus veronai buszbaleset után derült ki, hogy a diákokat szállító sofőr alvászavarral küzdött. Sokan egyből őt és a betegségét okolták a tragédiáért, azonban a vezetőt még sokáig nem tudták meghallgatni. Súlyos sérüléseket szenvedett ugyanis, több hónapig tanult újra járni és beszélni, de teljesen soha nem fog felépülni. 

Szinyei Merse Pál Gimnázium veronai buszbaleseteForrás: AFP/Handout

Azóta azonban a rendőrök már többször is meghallgatták a sofőrt, aki csak nagy nehezen tudott megszólalni, mivel a füsttől a tüdeje és a légcsöve is sérült. Azt azonban elmondta a hatóság embereinek, hogy nem aludt el a volánnál, így a betegsége és a balaeset között nincsen összefüggés. A Lokálnak egy családtag is nyilatkozott a férfi állapotáról, kiderült, nagyon várják már haza. "János hamarosan hazajöhet a kórházból, már nagyon várjuk. Megpróbálunk könnyíteni terhein, mert ugyan a teste valamennyire meggyógyulhat, de lelkileg még mindig szörnyű állapotban van. Nagyon sokat fogyott és szinte teljesen elment az életkedve."