A szüzesség elvesztése mindenki számára emlékezetes, de keveseknek volt olyan különleges élménye, mint amilyen Takáts Tamásnak. Ő ugyanis zuhogó esőben, a természet lágy ölén esett át a dolgon először.

Takáts Tamásnak örökké emlékezetes marad a szüzességének elvesztése: a természet lágy ölén történt. A művész egy építőtáborban szeretett bele egy vörös hajú lányba, akivel sokat randevúztak, mielőtt romantikus körülmények között elvesztették volna a szüzességüket.

Takáts Tamás egy szőlősben vesztette el a szüzességétFotó: Szabó Pál/Origo

"Tizennyolc éves koromban egy építőtáborban szúrtam ki a lány gyönyörű égő vörös haját, a Hiába kísértesz hófehéren című Ady Endre-verset szavalta a gimnáziumi Ki mit tudon. Már akkor tudtam, hogy ez a lány kell nekem. Egy héten belül többször is találkoztunk, sokat pingpongoztunk együtt, és az egyik ilyen randevún egy pokróccal jelent meg. Kimentünk a szőlősbe, ott terítette le a pokrócot. Itt ekkor egy örökké emlékezetes történet vette kezdetét: még mind a ketten szüzek voltunk, és ahogy belevágtunk a dologba, elkezdett zuhogni az eső. Ez elég komoly termékenységszimbólum, amire azóta is büszke vagyok. Két szűz a zuhogó esőben a szőlős közepén szerelmeskedik életükben először" - mesélte a Borsnak Takáts Tamás, hozzátette, sajnos a lány barátnői lebuktatták őket, őt pedig hazaküldték a táborból. "Ezt követően egész nyáron leveleztünk, de nem láttuk egymást, ő pedig időközben összejött valaki mással, másfelé vitt minket a sors. Azóta összefutunk időnként az utcán, és szeretettel köszönünk egymásnak, ez lett a történet vége" - tette hozzá az énekes.